Vaterpolisti Novog Beograda u drugom kolu A grupe Lige šampiona gostuju Oradei, a meč u Rumuniji na programu je u utorak od 20 časova. Oba tima su na startu elitnog takmičenja zabeležila pobede, Novobeograđani su nadigrila Steauu iz Bukurešta, dok je Oradea bila bolja od Hanovera.

 Novi Beograd od starta sezona ne zna za poraz, a minulog vikenda u regionalnoj Pemijer ligi savladan je Jug:

Iza nas je jako teška utakmica i mnogo bitna pobeda protiv Juga u Dubrovniku”, konstatovao je trener Novog Beograda Živko Gocić pred put u Rumuniju i poto dodao.

“To je veoma neugodno gostovanje i uvek je teško igrati protiv ekipe Juga. Međutim, krenuli smo sa velikim ambcijima tamo i uspeli smo da ih ostvarimo, pa zato sve čestitke idu igračima. Osvojili smo mnogo važna tri boda za nastavak regionalnog takmičenja. Ali, to ništa neće značiti ako ne ponovimo istu igru protiv ekipe Oradee u Ligi šampiona”, konstatovao je Gocić.

 Strateg Novobeograđana je potom detaljnije analizirao pedstojećeg protivnika.

To je ekipa koja je u kvalifikacijama iznenadila Brešu i ostale protivnike i uspela da se plasirala u grupnu fazu elitnog takmičenja. Svakako nas očekiuje teška utakmica, jer je sad u timu malo i akumuliran umor. Ipak, sve to ne umanjuje naše ciljeve. Idemo u Rumuniju sa željom da zabeležimo pobedu”.

 Gocić je uveren da ako njegovi igrači budu na visini zadatka trijumf ne bi trebalo da izostane:

“Sve osim osvajanja nova tri boda za nas bi bio neuspeh. Pokušaćemo da iskoristimo ovo malo vremena što imamo da se oporavimo i na pravi način pripremimo za ovaj duel. Sigurno je da smo mi bolja i kvalitetnija ekipa, ali to moramo da dokažemo i pokažemu u bazenu”, zaključio je Gocić.

 U drugom meču A grupe Lige šampiona, takođe u utorak od 18.15 Steaua u Bukureštu dočekuje Hanover.

Kurir sport