Vaterpolo reprezentativci Srbije Sava Ranđelović i Nikola Dedović igraće za Radnički iz Kragujevca sledeće sezone, preneo je danas taj klub.

"Posle trostrukog olimpijskog šampiona Nikole Jakšića i dvostrukih Duška Pijetlovića i Strahinje Rašovića, te još trojice srpskih reprezentativaca koji su osvojili zlato u Parizu, Kragujevčani će sledeće sezone biti jači za još dvojicu članova našeg nacionalnog tima koji su učestvovali u pomenutim uspesima - Savu Ranđelovića (tri olimpijska zlata) i Nikolu Dedovića (dva)", piše u saopštenju kluba.

Ranđelović i Dedović nastupaju za mađarski Vašaš, koji igra i Ligu šampiona, a pridružiće se Radničkom sledećeg leta.

Ranđelović (31) je osvojio Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, a sa reprezentacijom Srbije je osvojio 15 zlatnih medalja, među kojima su tri na Olimpijskim igrama (2016, 2020, 2024), tri na Evropskom prvenstvu (2014, 2016, 2018) i jedno na Svetskom prvenstvu 2015. godine.

Dedović (32) je sa reprezentacijom Srbije osvojio dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2020. i 2024. godine, a sa Radničkim je 2014. godine osvojio Kup Srbije i bio najkorisniji igrač turnira.

Radnički iz Kragujevca nastupa u Ligi šampiona ove sezone, a prvu utakmicu će odigrati u Kragujevcu protiv Ferencvaroša u utorak u 20 časova.

Beta

Kurir Džaku čuva specijalno obezbeđenje