Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta organizovao je u ponedeljak prijem za evropskog šampiona iz Veternika Jovana Nikolića kao i njegovog trenera Zorana Bačulova (BK Vorior). Basta je dao punu podršku pred početak Kupa nacija čiji je jedan od organizatora BK Vorior.

Bokserski Kup Nacija će se održati 15. decembra u hali "Spens" u Novom Sadu, a Nikolić će boksovati u glavnom meču.

Sastanku su su prisustvovali i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu sporta Ognjen Cvjetičanin, kao i predsednik Bokserskog saveza Vojvodine Željko Mrdaković

Dane Basta je istakao da će Pokrajinska vlada ubuduće davati punu podršku kada je reč o organizaciji ovakvih događaja i sličnim projektima kako bi boks u Vojvodini bio na najvišem nivou.

“Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo da danas u Pokrajinskoj vladi da razgovaram sa visokim predstavnicima srpskog boksa. Razgovor sa Nenadom Borovčaninom, Ognjenom Cvjetičaninom, Željkom Mrdakovićem, trenerom Zoranom Bačulovim i našim bokserom Jovanom Nikolićem, bio je veoma konstruktivan i usmeren ka razvoju boksa u AP Vojvodini”, rekao je Basta.

Kurir sport

Bonus video:

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka