"Sveti rat" zovu u Poljskoj derbije između Kjelcea i Visle iz Plocka u rukometu, a sada smo videli i zašto. Posle meča u prvenstvu koji se završio pobedom Visle 29:25 (18:14) izbila je drama. Prvo je na samom meču španski defanzivni specijalac Horhe Makeda ugrizao Mirsada Terzića, a onda smo videli i dramu između dva trenera.

Na pres konferenciji trener Visle Ćavi Sabate je optužio legendarnog Talanta Dušebajeva da je pljunuo ispred njega, a onda se javio i Dušebajev. Legendarni Kirgiz je rekao da mu je Sabate rekao da je "j*beni Kinez". Takođe Kjelce je u saopštenju naveo da su navijači Visle vređali igrače Kjelcea na rasnoj osnovi. Pogledajte momenat kada je Horhe Makeda ugrizao za rame Mirsada Terzića:

"U nedeljnom meču između Visle i Kjelcea koji se završio pod jakim emocijama Talant Dušebajev je otkrio da ga je trener domaćina nazvao "j*benim Kinezom". Nervi i emocije su bili tu od samog početka meča, što je jasno kada se vidi da su dosuđenja 21 isključenja, da je pokazao jedan crveni i jedan plavi karton. Posle meča smo videli velike kontroverze, treneri Talant Dušebajev i Ćavi Sabate su imali verbalni okršaj. Takođe u nedelju navijači iz Plocka su stalno napadali igrače Kjelca i vređali ih na rasnoj osnovu. Tomaš Gembala i Dilan Nai su morali da se susretnu sa time posle utakmice. Kao klub želimo da navedemo da su napadi na rasnoj i etničkoj osnovi neprihvatljivi u profesionalnom sportu na najvišem nivou. Sport treba da ujedinjuje, a ne da produbljuje razlie. Tražićemo detaljno objašnjenje od nadležnih organa", navodi se u saopštenju Kjelcea.

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

Arena 2 Premium Vojvodina - Nekse rukomet