Paragvajska plivačica Luana Alonso (20) napravila je skandal na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu kada je izbačena iz olimpijskog sela zbog "neprikladnog ponašanja" i ometanja drugih takmičara iz svoje zemlje, a potom je sve šokirala odlukom da završi profesionalnu karijeru.

Umesto plivanja, Luana Alonso je odlučila da "naplati svoj izgled" i tako je otvorila profil na platformi "Only Fans". U pitanju je stranica gde se objavljuju provokativne i golišave fotografije, kao i snimci, što se posebno naplaćuje, a čini se da je Paragvajka i te kako ubeđena da će od toga bolje zaraditi nego od sporta. Tako je odlazak u Pariz iskoristila da privuče pažnju, a sada je otišla u penziju i objavila kraj karijere.

"Sada je zvanično. Povlačim se iz plivanja, hvala svima na podršci. Oprosti, moj Paragvaje... Moram da ti se zahvalim", napisala je Luana Alonso na svom Instagramu, na kojem ima 1,1 miliona pratilaca, gde je većinu dobila na osnovu svog izgleda, a ne sportskih uspeha.

Sada je na društvenim mrežama objavila i link na "OnlyFans" profilu, oprostivši se od plivanja: "Tvoja omiljena bivša plivačica. Obećavam da nećeš požaliti", stoji u opisu linka za koji je potrebno platiti 35 dolara (oko 32 evra) mesečno.

Podsetimo, Luana je rekorderka Paragvaja na 50 metara leđno i svim "delfin disciplinama", ali je već u Parizu bila daleko od toga.

Kurir sport / Mondo