Nakon sjanih nastupa naših heroina koje su osigurale tri medalje, muška reprezentacija Srbije, na čelu sa selektorom Milanom Piperskim, obezbedila je još četiri medalje za našu zemlju na Evropskom prvenstvu u boksu za mlađe seniore I seniorke (U23).

Plasman u polufinale obezbedili su Amed Mavrić, Omer Ametović, Sejdi Nazif i Almir Memić.

Ametović je u meču muva kategorije(51kg) nakon podeljene odluke sudija (4:1) savladao Katalina Turkua iz Moldavije i tako osigurao svoju treću u nizu medalju na EP u konkurenciji mlađih seniora. Njegov protivnik na putu ka finalu će biti Nihat Husejnov (Azerbejdžan).
Nazif je u četvrtfinalnom meču poluvelter kategorije (63.5kg) bio bolji od Turčina Ahmeda Pekela istim rezultatom kao i Omer. U polufinalu će ukrstiti rukavice sa Patrisa Mughalzaia iz Engleske.

Srpski bokseri obezbedili medalje n Evropskom prvenstvu
BSS 

Almir Memić slavio je nakon meča polusrednje kategorije (75kg) u kom je bio ubedljiv nad Mađarom Levante Gemešom. U borbi a finale će se sastati sa Bugarinom Vilijamom Čolovim.

Mavrić koji je Srbiji doneo četvrtu medalju u muškoj konkurenciji, a ukupno sedmu, je u meču poluteške kategorije (80kg) bio bolji od mađarskog boksera Marka Simona kog je savladao rezultatom 4:1. Mavrićev protivnik u polufinalu će biti Azerbejdžanac Murad Alahverdijev.

Bokseri Filip Džida (67kg) i Marko Pižurica (86kg) nisu uspeli da obezbede plasman u polufinale. Pižurica je izgubio od Giorgija Gucajeva (Gruzija), dok je Džidu sprečio Bugarin Rumen Rumenov da se domogne medalje.

Svi polufinalni mečevi naših boksera su na programu od 13h i mogu se pratiti putem zvaničnog Youtube kanala Evropske bokserske federacija (EUBC).

Kurir sport

Bonus video:

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka