Američki Federalni istražni biro (FBI) raspisao je poternicu za nekadašnjim učesnikom Zimskih olimpijskih igara i reprezentativcem Kanade - Rajanom Džejmsom Vedingom.

Optužen je za organizovanje "kruga za dilovanje droge" koji je transportovao velike količine kokaina na američkim kontinentima i učestvovao u ubistvima čak četiri osobe.

Američki Federalni istražni biro (FBI) raspisao je poternicu za njim i nudi 50.000 dolara nagrade za informaciju koja će dovesti do njegovog hapšenja i isporučivanja Sjedinjenim Državama.

Screenshot 2024-10-18 091239.jpg
Screenshot 

Veding je Kanađanin, živi u Meksiku, ima 43 godine i smatra se beguncem. Predstavljao je Kanadu na Zimskim olimpijskim igrama 2002. godine u snoubordu. U Sjedinjenim Državama tereti se za "zločinački poduhvat, ubistvo, zaveru za distribuciju kokaina i za druge zločine", navedeno je saopštenju američkih tužilaca.

Navedeno je da je nekadašnji olimpijac sa svojom grupom organizovao velike transporte kokaina od Kolumbije, preko Meksika i Kalifornije, pa do Kanade i do drugih gradova u Sjedinjenim Državama. Koristili su u tu svrhu kamione koji su vozili dugačke linije. Veding se tereti da je jedna od 16 osoba koje su u Kanadu unosile 60 tona kokaina godišnje.

"Odabrao je da bude veliki trgovac drogom i da bude ubica", rekao je Martin Estrada, američki tužilac u Kaliforniji.

Kurir sport/J.M./Mondo

Kurir Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem