Vaterpolo reprezentacija Italije dobila je šestomesečnu suspenziju zbog skandaloznog ispada na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jedinica za integritet vodenih sportiva (AQIU) žestoko je kaznila Italijane zbog sramnog ponašanja na meču sa Mađarskom, pa će zbog suspenzije propustiti  predstojeće Svetsko prventvo.

Vaterpolo savez Italije moraće da plati i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 evra.

Reprezentacija Italije suspendovana je  zbog verbalnog i fizičkog napada na službene osobe nakon poraza od Mađarske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Sudija je u drugoj četvrtini isključio Frančeska Kondemija zbog brutalnosti. Pošto je uputio šut ka golu Mađara udario je rukom Janšika po glavi. Italijanima je poništen gol, a naredna četiri minuta morali su da igraju sa igračem manje, što su Mađari iskoristili.

Ova odluka razbesnela je Azure, pa su rešili da "isteraju pravdu" nakon utakmice. Selektor Sandro Kampanja i pojedini igrači verbalno i fizički su nasrnuli na sudije i delegate na parkingu ispred dvorane, objavio je AQIU.

Suspenzija stupa na snagu 17. oktobra, što znači da Italijani neće moći da nastupe na Svetskom kupu, međutim, imaće pravo nastupa na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Singapuru naredne godine.

Kurir sport/J.M.