Da li znate koji klub je uspeo da ujedini navijače Crvene zvezde i Partizana, te da se na utakmicama ovog tima Delije i Grobari nađu jedni uz druge, svi obučeni u ljubičasto i nošeni lokalpatriotizmom? Ko prati futsal zna da je u pitanju KMF Konjarnik!

"Ljubičasta konjica" je najstariji futsal klub na ovim prostorima i tokom duge istorije iznedrio je veliki broj kvalitetnih igrača, a mečevi ovog tima spektakl su svoje vrste jer su tribine SC "Šumice" gotovo uvek ispunjene do poslednjeg mesta, bez obzira u kom rangu se Konjarnik nalazio.

Konjarnik, koji će se ove sezone takmičiti u Trećoj futsal ligi Beograd, naišao je na veliki problem jer termina u "Šumicama" za njih nema, pa će prinudno morati da se presele u Sopot. Zbog toga su čelnici kluba objavili saopštenje u kom su zamolili nadležne da preispitaju svoje odluke i da probaju da pronađu termine za KMF Konjarnik.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena:

- Poštovani,

Obraćamo Vam se sa molbom da se obrazloži odluka rukovodstva SC “Šumice” po kojoj naš KMF Konjarnik nema prava korišćenja sportske sale za potrebe organizacije utakmica kao ni treninga.

Želimo da Vas podsetimo da je naš klub, začetnik futsala i najstariji klub malog fudbala na ovim prostorima, prethodnih decenija nesmetano koristio sportski centar i imao izuzetnu saradnju prilikom organizacije i realizacije svih svojih sportskih aktivnosti.

KMF Konjarnik je u godinama iza nas halu SC “Šumice” predstavljao na najbolji način, kao hram futsala i neosvojivu tvrđavu za mnoge ekipe koje su gostovale i u svakom rangu takmičenja bio besprekoran domaćin.

SC “Šumice” smo uvek smatrali i prema njemu se ophodili kao prema svom domu. U pitanju je višegodišnje partnerstvo, koja osim povezanosti našeg kraja i naselja sa ovom sportskom halom učinila stotine lepih momenata za obe strane i hiljade posetilaca.

KMF Konjarnik je prethodnih sezona bio jedan od retkih sportskih kolektiva koji je mogao da omogući punu halu kada je utakmice igrao kao domaćin.
Sve troškove i sve druge obaveze smo redovno izmirili, u kakvoj god situaciji da se klub nalazio, čak i u vreme kada uslovi u samoj hali nisu bili idealni.

Zamolili bismo Vas da preispitate zauzete termine zbog kojih su nam zatvorena vrata i koji utiču na znatno otežano funkcionisanje kluba u ovom trenutku.

Sportski pozdrav, KMF KONJARNIK - stoji u saopštenju KMF Konjarnik.

 BONUS VIDEO:

00:59
Slavlje futsalera u svlačionici posle plasmana na Svetsko prvenstvo Izvor: Kurir TV