Futsaleri KMF FON Banjica ostvarili su prvu pobedu u glavnoj rundi Lige šampiona. Na turniru koji se održava u SC Voždovac, izabranici trenera Igora Šoša bili su bolji od šampiona Holandije, ekipe Tajgers Rormond rezultatom 4:2 i na taj način izazvali su delirijum među navijačima koji su u velikom broju stigli na ovaj spektakl.

Odlično je krenuo prvak Srbije i golovima Uroša Krasnića i Strahinje Petrova, ali i uz spektakularne odbrane 16-godišnjeg Dušana Mitića koji je menjao suspendovanog legendarnog čuvara mreže Miodraga Aksentijevića, na odmor je otišao uz vođstvo od 2:0.

Smanjili su Holanđani preko Čarauija, ali je brzo usledio odgovor i Lazar Petrašević, a kasnije i Mladen Kocić povisili su na 4:1. Uspeli su Tajgersi da daju još jedan gol, Dahmani je bio strelac, ali je utakmica završena rezultatom 4:2.

Blistali su svi u timu srpskog šampiona koji će već u četvrtak igrati protiv prvaka Severne Makedonije, ekipe Forca (21.00) koja je poražena od Rige u prvom meču rezultatom 5:1. Istog dana, samo od 18 časova, na teren će Riga i Tajgers Rormond.

Samo pobednik ovog turnira obezbediće plasman u elitnu rundu gde će se naći ukupno 16 timova.

 BONUS VIDEO:

00:59
Slavlje futsalera u svlačionici posle plasmana na Svetsko prvenstvo Izvor: Kurir TV