Ko kaže da je sve tako crno kada su srpski klubovi u Evropi u pitanju. Ako ne ide na fudbalu, bar je na futsalu sve fenomenalno. Futsaleri KMF FON Banjica ostvarili su i drugu pobedu u glavnoj rundi Lige šampiona i u odličnoj atmosferi koju je domaća publika napravila u SC Voždovac savladali su prvaka Severne Makedonije Forcu sa 2:1.

Nije sve krenulo idealno po četu Igora Šoša - dugogodišnji makedonski reprezentativac Ivan Krstevski šokirao je domaćina već u 18. sekundi. Krasnić je petljao s loptom u svojih šest metara, Krstevski je uspeo da je zakači i prevari legendarnog Miodraga Aksentijevića za šok domaćih navijača i igrača.

FON Banjica pokazala je da je bolji tim, tokom čitavog meča domaćin je imao incijativu, ali je na golu gostiju blistao Stojanovski. Ipak, u 14. minutu kapiten domaćih Pavle Pešić realizuje kazneni udarac sa 10 metara i na odmor se odlazi uz rezultat 1:1.

Inicijativa FON Banjice isplatila se u finišu drugog poluvremena kada je kapiten Pešić još jednom reagovao kapitenski, iskoristio je magičnu asistenciju Marka Radovanovića i tri minuta pred kraj meča postavio konačnih 2:1.

U drugoj utakmici ove grupe Riga je bila bolja od šampiona Holandije Tajgers Rormonda sa 3:1 i trenutno šampioni Letonije i Srbije imaju po 6 bodova. Riga je prvoplasirana zbog bolje gol-razlike (8:2, dok FON Banjica ima 6:3), te će Letoncima u meču odluke u subotu od 21 čas biti dovoljan i bod kako bi se plasirali u elitnu rundu. FON Banjica će morati do pobede ako želi među 16 klubova Evrope, tako da nas sasvim sigurno očekuje pravi spektakl!

 BONUS VIDEO:

00:59
Slavlje futsalera u svlačionici posle plasmana na Svetsko prvenstvo Izvor: Kurir TV