Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić boriće se večeras u Abu Dabiju sa Magomedom Ankalajevim u okviru UFC 308 događaja.

Meč se održava u kategoriji do 93 kilograma, oba borca su prošla vagu, a očekuje nas spektakl.

Rakić i Ankalajev su među pet najboljih boraca u kategoriji, a pobednik ovog duela će izvesno dobiti priliku da se bori za šampionski pojas protiv Brazilca Aleksa Pereire.

Aleksandar je u poslednje tri godine imao mnogo problema sa povredama, pokidao je prednji ukršteni ligament kolena u meču sa Janom Blahovičem, ali je sada konačno zdravstveno sve u redu i spreman je za izazov karijere.

Rakić je u prethodnom meču poražen od Jirija Prohaske, iako je dominirao celu prvu rundu, ali je posle duge pauze i infekcije lakta "izgubio gorivo", a to "Samuraj" ne prašta.

Što se Ankalaeva tiče, on je Rus dagestanskog porekla, a po mišljenju mnogih - najbolji borac u ovoj kategoriji.

Nije Magomedu primarno rvanje kao ostalim borcima sa tog područja, odličan je u stojci, izuzetno fizički jak i biće jako težak izazov.

Kao i za Rakića, mišljenje je da je davno trebalo da dobije priliku da se bori za pojas, a njega je koštalo to što se ređe borio, za razliku od Srbina koga su omele povrede.

Zanimljiv će biti i okršaj Hamzata Čimaeva i Roberta Vitakera u srednjoj kategoriji, kao i glavna borba večeri između Maksa Holoveja i Ilije Topurije koji će odmeriti snage u borbi za pojas pero lake kategorije.

Program počinje od 20 časova, a meč Rakića i Anakajeva treći je po redu.

Kurir sport

00:24
Aleksandar Rakić poslao podršku MMA ligi Izvor: Kurir