Prvi su na stazu izašli Tea Jevtić (ASU Ultra racing team, Užice) i Todor Krsmanović (ASU Žilijus, Beograd) koji su rano ujutru vozili trening i nakon toga kvalifikacije za polufinale auto slalom discipline.

U veoma jakoj konkurenciji i nakon nekoliko sitnih greški koje su skupo koštale naše reprezentativce zauzeli su 21. i 28. mesto.

Nakon toga vozio je Aleksandar Čeliković (Evolution Racing team, Beograd) koji je završio trku na petom mestu i plasirao se u polufinale ESport GT serije, koje će se voziti sutra (26. 10. 2024.).

Plasman u polufinale digitalnih disciplina izborio je i Vukašin Peković (Evolution Racing Team, Beograd) u F4, jer je trku završio takođe na petom mestu, nakon kazni koju je dobio jedan od njegovih protivnika.

Naši tim u disciplini karting Endurance koji čine Nikola Miljković, Nikola Tošić i Katja Pivk, danas su pokazali zavidnu veštinu na slobodnim treniznima i postizali vremena koja ih poziconiraju među 16 najboljih timova na svetu.

Oni će trećeg dana takmičenja (subota 26. 10. 2024) voziti kvalifikacije za trke.

Dva slobodna treninga pred kvalifikacije imao je i Andrija Kostić, koji je u prvom bio deveti i u drugom sedmi. On će kvalifikacije i kvalifikacionu trku voziti u subotu, dok se trka vozi u nedelju.

Kurir sport