KRENUO JE FUTSAL KARAVAN! Velika DRAMA u prvom kolu: Favoriti sigurni, ali uz dosta muka!

FOTO: Oliver Đorđević

U halama širom Srbije odigrani su mečevi uvodnog kola Prve futsal lige naše zemlje, a na startu ovog takmičenja postignuti su sledeći rezultati:

FON Banjica - Novi Sad 5:4

Loznica Grad - Ekonomac 2:1

Novi Pazar - SAS 3:2

Vranje - Ivanjica 5:1

Vinter Sport - Palež 2:0

Puno drame viđeno je na samom startu ovog takmičenja i već posle prvog kola jasno je da nas čeka nikad uzbudljivija sezona.

Sezonu su otvorili FON Banjica i Novi Sad, a domaćin je stigao do pobede u triler završnici. Četa Đorđa Pantelića već posle tridesetak sekundi vodila je sa 2:0 golovima Jovanovića i Šljukića, ali je gost iz "srpske Atine" uzvratio i na isteku drugog minuta poveo sa 2:3 preko dvostrukog strelca Bosnića i iskusnog Popovića.

Do odlaska na odmor domaća ekipa uspela je da izjednači drugim golom Šljukića i vrati prednost preko Ljujića, a prvih 20 minuta obeležio je i fer-plej potez kapitena Novog Sada, iskusnog Davora Popovića, koji je zaustavio jednu kontru svog tima jer se pomenuti Ljujić našao povređen na parketu, te je zaslužio aplauze čitave hale.

Prava drama usledila je u finišu utakmice. Prvo je Novaković izjednačio iz kaznenog udarca sa deset metara, ali je šesti faul sviran i gostima i to na tridesetak sekundi do kraja, te je Pavle Pešić dobio priliku da FON Banjici donese pobedu što je i iskoristio.

KRENUO JE FUTSAL KARAVAN! Velika DRAMA u prvom kolu: Favoriti sigurni, ali uz dosta muka!  Youtube

U reprizi prošlogodišnjeg finala lige sastali su se Loznica Grad i Ekonomac, a šampion je slavio sa 2:1.

Ekonomac je drastično promenio sastav i odlično se držao tokom većeg dela meča, te je čak i vodio golom Stojanovića.

Ipak, bivši igrač kragujevačkog tima, Kristijan Vasić, postigao je dva pogotka, te je zapečatio sudbinu klubu u kom je ponikao, a šampionu je doneo vredna tri boda.

Novi Pazar je daleko teže nego što se očekivalo savladao novog prvoligaša SAS iz Zrenjanina. Žarko Matić bio je nerešiva enigma za domaćina, postigao je dva gola, ali su Pazarci dali jedan više - strelci su bili Ćirka dva puta i Redžović.

Vranje je pokazalo da će imati šampionske ambicije ove sezone, te je ostvarilo ubedljivu pobedu nad Ivanjicom.

Strelci za tim sa juga Srbije bili su dva puta Dimitrijević, Janjić, Spasić i Stošić, dok je počasni pogodak za goste postigao Milovanović.

Za kraj, niški Vinter Sport je u veoma neizvesnoj utakmici sa 2:0 bio bolji od obrenovačkog Paleža. Domaćinu su pobedu doneli mladi Petar Marjanović i iskusni Stefan Stanojević.

Za kraj, pogledajte kako trenutno izgleda tabela Prve futsal lige Srbije.

Kurir sport