ODBOJKAŠI POSLE 12 GODINA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Srbija od samostalnosti čeka na medalju - Orlovi na premijeri protiv Francuske

Daniel RAMALHO / AFP / Profimedia

Odbojkaši Srbije takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu počinju utakmicom protiv Francuske, a ovaj duel zakazan je za nedelju od 17.00 časova. Naši momci nisu među favoritima za medalju, a Srbija od samostalnosti čeka na odličje sa najvećeg planetarnog takmičenja.

Iz Atine, Pekinga i Londona srpski "Orlovi" su se vratili bez medalja, dok u Riju i Tokiju nisu učestvovali. Odbojkaši su u neizvesnoj završnici Lige nacija uspeli da budu ispred Kube i obezbede plasman na najveću sportsku smotru. Svesni su izabranici Igora Kolakovića da su na ovom turniru autsajderi, ali se potajno nadaju da će uz malo sreće napraviti veliki uspeh.

"Jako smo dobro radili u pripremnom periodu, možda i najbolje otkad sam ja selektor reprezentacije. Igrači su bili fokusirani i motivisani, svesni su da mogu da naprave iznenađenje i rešeni su da to i urade", poručio je Kolaković.

Daniel RAMALHO / AFP / Profimedia 
foto: Daniel RAMALHO / AFP / Profimedia

Kapiten Uroš Kovačević oprezan je u izjavama pred početak turnira.

"Ova generacija je zaslužila da se nađe na Olimpijskim igrama, posle dva neuspeha u Riju i Tokiju. Presrećan sam što ova generacija može da kruniše karijere učešćem na Olimpijskim igrama. Idemo kao autsajderi, ali nadamo se najboljem kao i uvek", istakao je Kovačević.

KOLAPS U AVIO SABRAĆAJU OTKAZAO PRIPREME

Odbojkaši Srbije nisu odradili planirane kontrolne mečeve pred početak Igara! Poslednja dva pripremna meča seniori su propustili zbog kašnjenja leta za Poljsku, usled kolapsa u avio saobraćaju. Čekali su izabranici Igora Kolakovića satima ne bi li se rešio sveopšti haos zbog blokade, te je na kraju pala odluka da ostanu u Beogradu, gde su i priveli pripreme kraju.

GRUPA A: Srbija, Francuska, Slovenija i Kanada.

GRUPA B: Poljska, Egipat, Brazil i Italija.

GRUPA C: Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

(Kurir sport)