BOGAT SPORTSKI DAN NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Košarkaši protiv "drim tima", počinju odbojkaši, vaterpolisti, košarkašice i evo ko još

Starsport©

Bogat sportski dan na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na olimpijska boriliša danas izlaze srpski džudisti, strelci, bokseri, vaterpolisti, odbojkaši, košarkaši i košarkašice.

Marvin Gerste / Panthermedia / Profimedia 
foto: Marvin Gerste / Panthermedia / Profimedia

Prvi od srpskih predstavnika u Parizu nastupa Damir Mikec koji će se od 09.30 časova boriti za medalju u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Odmah za njim na tatami izlazi džudista Strahinja Bunčić koji će se takmičiti u kategoriji do 66 kilograma Njegov protivnik u prvom kolu biće Jašar Najafov iz Azerbejdžana. Borbe počinju u 10.00 časova, a Strahinjina je treća po redu.

Nešto kasnije na "vatrenu liniju" izlazi Lazar Kovačević koji će se takmičiti u disciplini vazdušna puška 10 metara. Kvalifikacije su na programu od 11.15 časova.

Streljački Savez Srbije 
foto: Streljački Savez Srbije

Srpski plivač Velimir Stjepanović kvalifikacije u trci 200 metara kraul počinje u 11.00 sati.

Vahid Abasov koji boksuje pod srpskom zastavom u ring ulazi posle 11.32 časova za kada su predviđeni mečevi u kategoriji do 71 kilogram.

U 12.05 časova vaterpolisti Srbije počinju odbranu olimpijskog zlata! Prva prepreka na tom putu biće selekcija Japana, a u ovom duelu "delifni" imaju ulogu favorita.

VSS Marcel ter Bals 
foto: VSS Marcel ter Bals

Teniser Dušan Lajović od 15.00 časova igra prvi meč na OI u Parizu, a protivnik mu je Nemac Maksimilijan Marterer.

Odbojkaši Srbije na teren će od 17.00 sati, a protivnik u prvom kolu grupne faze biće selekcija Francuske. Orlovi su na ovom turniru potpuni autsajderi, ali se uprkos tome nadaju da mogu da iznenade i stignu do velikog rezultata.

Svakako najzanimljivije, kako za ljubitelje sporta u Srbiji, tako i za celu planetu biće duel svetskog viceprvaka i "drim tima". Košarkaši Srbije i Amerike igraju meč prvog kola grupne faze od 17.15 časova u Lilu, a iako su izabranici Stiva Kera u ovom duelu apsolutni favoriti - Orlovi se neće predati bez žestoke borbe.

Starsport© 
foto: Starsport©

Za kraj sportskog dana od srpskih predstavnika na parket će istrčati i najbolje košarkašice Srbije. Marinine "lavice" igraju od 21.00 sat protiv reprezentacije Portorika, a našim damama je pripala uloga favorita.

Nedelja, 28. jul:

09.30 Streljaštvo (m), vazdušni pištolj 10m - finale (Damir Mikec)

10.00 Džudo, muškarci do 66 kg – prvo kolo (Strahinja Bunčić)

11.00 Plivanje (m) - 200 metara kraul - kvalifikacije (Velimir Stjepanović)

11.15 Streljaštvo (m), vazdušna puška 10m – kvalifikacije (Lazar Kovačević)

11.32 Boks, muškarci do 71 kg – šesnaestina finala (Vahid Abasov)

12.05 Srbija – Japan (vaterpolo, muškarci)

15.00 Tenis (m), prvo kolo (Dušan Lajović)

17.00 Francuska – Srbija (odbojka, muškarci)

17.15 Srbija – SAD (košarka, muškarci)

21.00 Srbija – Portoriko (košarka, žene)

(Kurir sport)