IDEMO, STRAHINJA! SRBIN SAZNAO PROTIV KOGA ĆE SE BORITI U BORBI ZA MEDALJU! Bronza u Parizu je tako blizu, cela nacija ovo čeka!

Profimedia

Srpski džudista Strahinja Bunčić boriće se za prvu medalju našeg tima na Olimpijskim igrama! On je dobrim nastupima danas stekao pravo da se kroz repersaž domogne borbe za bronzu, a tamo mu je Tadžikistanac Nurali Emomali predao meč zbog povrede. Strahinja je direktno prošao do meča za odličje, ali je morao da sačeka da vidi ko će mu biti protivnik u tom okršaju koji je na programu posle 17:00 časova!

Nakon što je odrađeno prvo polufinale, saznali smo da će se za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu Bunčić boriti protiv Gusmana Kirgizbajeva iz Kazahstana! On je u polufinalnom meču poražen od Brazilca Vilijana Lime i to u napornoj borbi koja je trajala duplo duže od očekivanog - niko nije mogao da ostvari poen, a brazilski sportista je na kraju iponom obezbedio sebi plasman u finale.

Zlatni poen koji je Brazilca odveo u finale poslao je Kazahstanca na Strahinju Bunčića, pa ćemo kasnije u toku dana gledati njihov okršaj. Pre toga će na programu biti četiri borbe u ženskoj konkurenciji, i to u kategoriji do 52 kilograma, gde zlatnu medalju brani Distrija Krasnići, predstavnica "Kosova".

Strahinja Bunčić je u prvoj rundi savladao Jašara Nadžafova iz Azerbejdžana, a zatim i italijanskog džudistu Matea Pirasa. Usledio je poraz od Denisa Vijerijua iz Moldavije, ali zatim i dobre vesti za Strahinju - kroz repersaž je stigao do borbe za odličje.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Srbija Amerika Olimpijske igre  Kurir sport