ŠTA SE OVO DEŠAVA?! NOVI POTPUNI ŠOK U BOKSU U PARIZU! Srpski as osvojio VIŠE POENA, a sudije dodelile pobedu njegovom rivalu

Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Vahid Abasov poražen je u osmini finala Olimpijskih igrama! Srpski bokser izgubio je od Luisa Ričardsona iz Velike Britanije odlukom sudija 3:2.

Zanimljivo, po bodovima koje su dali arbitri srpski bokser je bio bolji - 143:142.

Uz sve to pobedio je u dve runde, a njegov rival u jednoj! Neverovatne stvari! Čovek je pobedio u dve od tri runde, osvojio više poena po bodovanju sudija - i na kraju je poražen?!

Printscreen 
foto: Printscreen

Posle načina na koji su izbačene Sara Ćirković i Natalija Šadrina (takođe odlukom sudija 3:2), nema sumnje da je i ovaj meč pun kontroverzi, kao i da će izazvati velku buru u javnosti.

Nakon druge runde, došlo je do potpunog poravnanja, jer su trojica sudija glasala za Britanca, a dvojica za Abasova.

Interesantno je da je srpski takmičar u trećoj rundi osvaojio više glasova u svoju korist, ali je zbirno sve to bilo dovoljno da Britanac prođe dalje?!

A evo kako su glasali: Muhsin Sulimi iz Maroka glasao je za našeg borca sa 30:27, Radoslav Simon iz Slovačke dao je 29:28 Britancu, a Ališer Pavlanov iz Uzbekistana 29:28 bokseru iz Srbije. Nelke Tampua iz Šri Lanke je glasao 29:28 u korist Britanca, dok je Antonin Gašpar iz Češke glasao istim rezultatom u korist Ričardsona.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Boks  Bokserski savez Srbije