O OVOME ĆE SE PRIČATI! I druga bokserka sa muškim hromozomima koja je U ŽIŽI JAVNOSTI prošla u polufinale! Bugari OGORČENI!

Zhan Yan / Xinhua News / Profimedia

Tajvanka Lin Ju-ting plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u kategoriji do 57 kilograma pobedom nad Bugarkom Svetlanom Kamenovom i tako obezbedila medalju za svoju zemljku.

Kao i u slučaju Iman Kelifi, ni njen meč nije prošao bez kontroverzi, a razlog je isti...

Naime, pošto je pobednik proglašen njena protivnica je digla ruke i pokazala simbol X. Jasna aluzija na znak koji je obeležje ženskog hromozoma.

- Neka joj provere hromozome - rekla je revoltirano Kamenova obraćajući se novinarima u miks zoni -prenose bugarski mediji.

Bokserski savez Bugarske je pre meča saopštio da se "strogo protivi" učešću Li-ting na Olimpijskim igrama jer je u pitanju bokserka koja je izbačena sa prethodnog svetskog prvenstva pošto testom nije mogao da se utvrdi njen pol.

Posle meča su bili besni, ali odlukom sudija...

- Smatramo da je čista naša pobeda, dve runde su otišle u našu korist, ne znam šta da kađem, ovo je krađa - rekao je trener Kamenove.

Situacija o kojoj će se još dugo pričati...

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"DA SU JOJ SKINULI JOJ GAĆE, SAZNALI BI ISTINU!" Kikbokserka na ovu izjavu LGBT aktiviste obrusila: ŽENE PUSTITE GA DA POBEDI  Kurir televizija