MLADENOVIĆ TRIJUMFOVAO NA MOSTU: Možda nisam osvojio zlato u Francuskoj, ali sam pobedio za svoju zemlju u Češkoj

Privatna Arhiva

Srpski automobilistaMihajlo Mladenović uspeo je da dođe do prve pobede otkako vozi GT automobil.

On je na autodromu Most u Češkoj vozio trku izdržljivosti u "mercedesu AMG GT4" slovenačke ekipe Lema rejsing u okviru Šampionata na kružnim stazama centralnoevropske zone.

Mladenović je na četvrtom vikendu u sezoni delio kokpit sa iskusnim hrtvatskim trkačem Nikom Pulićem, a u kvalifikacijama je vreme našeg asa bilo najbolje, odnosno donelo im je pol-poziciju.

"Kontstantno se upoznajem sa automobilom i trudim se da svaki put izvučem maksimum iz njega. Staza u Češkoj mi je bila poznata, jer sam tu prošle godine nastupao i pobedio u Tvingo Evrokupu", kaže Mladenović.

Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

"Ove sezone sam u neuporedivo jačem automobilu imao odličan tempo celog vikenda, iako je staza bila mokra i klizava, bio sam najbrži i na treninzima i u kvalifikacijama. Trudio sam se da tako ostane do kraja. Trku sam započeo ja, i odmah napravio veliku razliku u odnosu na konkurente iz moje klase. Na kraju mog stinta od 30 minuta imao sam prednost od čak minut ipo".

Pulić je preuzeo volan, posle čega je ubrzo na stazu izašlo sigurnosno vozilo zbog velikog incidenta.

"Sigurnosno vozilo je, nažalost, sakupilo kolonu, pa je na restartu Pulić imao svega nekoliko stotinki prednosti i tada sam mislio da ćemo izgubiti prvo mesto. Konkurencija je vozila "na braniku", ali je jedan od njih izleteo, što je ponovo izvelo sigurnosni automobil na pistu. Odlukom direkcije trka je 10 minuta pre kraja prekinuta, što nam je išlo na ruku i ostavilo nas na najvišem stepeniku podijuma".

"Lema rejsing je odradio sjajan posao, sada sam na drugoj poziciji u generalnom plasmanu, a sledeći trkački vikend je na Slovakija ringu, gde sam uvek bio brz".

U vikendu kad je ceo svet pričao o uspesima naših sportista na Olimpijskim igrama u Parizu, možda je sjajan rezultat našeg mladog trkača ostao pomalo neprimećen.

"Naš sport, nažalost, nije olimpijski. Možda nisam osvojio zlato u Francuskoj, ali sam pobedio za svoju zemlju u Češkoj", završio je Mali Đenka.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ivana Španović Dubai  Instagram