PRAZNIK DŽUDOA U ŠUMICAMA: Šampionke i olimpijke Perišić i Žabić pozvale mlade takmičare

Mlade džudoke odmeravaće snage na pet borilišta

Džudo Klub Crvena Zvezda Džudo klub Crvena zvezda

Džudisti Crvene zvezde sada već tradicionalno svakog septembra u beogradskim Šumicama organizuju turnir koji okuplja najbolje mlade takmičare iz Srbije i regiona.

U subotu, 21. septembra 2024. sa početkom u 10 časova mlade džudoke u konkurenciji starijih poletaraca i poletarki, kao i mlađih i starijih dečaka i devojčica odmeravaće snage na pet borilišta beogradskog hrama džudoa.

Marica Perišić Zvezdina trofejna džudistkinja, vicešampionka Evrope koja je nebrojeno puta do danas oduševila srpsku sportsku javnost pozvala je mlade takmičare kao i sve ljubitelje ovog olimpijskog borilačkog sporta da u subotu dođu i uživaju u vrhunskim mečevima.

-Dobro se sećam svojih mečeva dok sam još bila poletarka ili nešto starija i uvek su mi mnogo značile osvojene medalje ali i iskustvo koje sam sticala na ovim mečevima. Upravo zato i moj Klub sada već tradicionalno organizuje Crvena zvezda Kup koji okuplja najbolje mlade takmičare koji imaju mogućnost da se oprobaju sa svojim vršnjacima. Uverena sam da će i na našem takmičenju stasati neki novi olimpijci istakla je Marica Perišić.

Džudo Klub Crvena Zvezda  Džudo klub Crvena zvezda

Poziv majmlađima da se takmiče za šampiona Kupa Crvene zvezde uputila je i Milica Žabić, Zvezdina uzdanica koja je oduševila sportsku javnost na Olimpijskim igrama u Parizu

- Turniri kao što je Zvezdin kup za mlade džudiste je u rangu naših Gran slemova. Vrlo je važno da steknu iskustvo i da odrade što više mečeva. Za razliku od mog detinjstva, naši mladi džudisti su putem interneta vrlo informisani o svim međunarodnim takmičenjima i znam da nas stalno prate.

Da put do vrhunskih rezultata nikada nije lak svedoči i Milica Žabić srpska trofejna džudistkinja koja s ponosom ističe da još uvek čuva sve medalje i pehare, više od 500, koje je osvojila kao mlada takmičarka.

-Upravo zato ćemo i mi ,Zvezdini džudisti doći u subotu da bodrimo ne samo crveno bele džudiste već sve mlade borce iz Srbije i regiona da im damo podsticaj da nastave da se bave najlepšim borilačkim sportom na svetu- zaključila je Milica Žabić.

Džudo Klub Crvena Zvezda  Džudo klub Crvena zvezda

Kurir sport