IVANA ANĐUŠIĆ MAKSIMOVIĆ ZA KURIR: Danilo mi daje vetar u leđa
Foto: FoNet

Danas puca za prvu medalju u Riju

IVANA ANĐUŠIĆ MAKSIMOVIĆ ZA KURIR: Danilo mi daje vetar u leđa

Rio 2016 -

Srpska strelkinja dobila specijalnu podršku pred drugi nastup na Olimpijskim igrama, a za Kurir otkriva šta je još čini srećnom u Riju

Izmakla je medalja prvog dana Olimpijskih igara, ali sutra je nova šansa - Ivana Andušić Maksimović puca u disciplini 50 metara puška troslav.A uoči novog pokušaja srebrna olimpijka iz Londona ima jaku podršku supruga Danila, koji joj se pridružio u Rio de Žaneiru.

- Da, zajedno smo u Riju. Mnogo sam srećna što je tu. On mi je velika podrška i vetar u leđa za ono što predstoji.

Poziranje za Kurir... Ivana i Danilo
Poziranje za Kurir... Ivana i Danilo

Saznali smo da Danilo nije prisustvovao tvom prvom nastupu, da je tu ključ izostanka finala?- Sigurno (smeh)! Znam da je bio mislima uz mene pošto zbog loše organizacije nije uspeo da stigne na borilište. Ali ne bih o tome, to je već iza nas, okrenuta sam novoj disciplini. Nju više volim i s više entuzijazma ulazim u takmičenje.

Baš se vole... Anđušići
Baš se vole... Anđušići

Ima li dodatne presije nakon što nije bilo očekivanih rezultata naših sportista u prethodnim danima?- Nije da se ne oseti nešto lošija atmosfera. Svi se trude da toga bude što manje i da svi budu pozitivni, ali prosto kad znaš šta smo sve mogli, a šta smo uradili, bude ti teško. Svakako ne treba da zbog tih stvari sve ono što smo radili četiri godine padne u vodu.

Ah, ti organizatori Izostala podrška prvog dana takmičenjaDANILO: BAŠ SAM SE IZNERVIRAO ŠTO SAM ZAKASNIO NA BORILIŠTEKad smo sreli Ivanu i Danila, nije nam bio poznat rezultat naših takmičara jučerašnjeg dana. Sinulo nam je da bi moglo da se desi da Ivana danas bude prva koja je osvojila medalju za Srbiju.- Ne bih volela da bude tako - kaže Ivana, a Danilo se ubacuje:- Evo sav sam se naježio, sav!- Ako se to desi, onda neka bude prva od mnogih koje će Srbija osvojiti na ovim Igrama - poručuje naša reprezentativka.Danilo, kad bude pucala Ivana, savetujemo ti da već u zoru budeš na strelištu, da ne zakasniš kao prvi put.- Samo se iznerviram kad mislim o tome. I za prvu disciplinu smo krenuli rano i stigli dva sata pre početka do ulaza, na 50 metara od dvorane. Onda su nas slali s jednog mesta na drugo i zbog takve organizacije ušao sam u streljanu posle četiri sata. Mnogo su loše organizovani, ne govore engleski i teško se sporazumevamo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track