Motivacija mi je na najvišem nivou i preostaje mi da vredno radim, ali definitivno verujem u povratak u prvih deset, izjavila je srpska teniserka

Srpska teniserka Ana Ivanović veruje da može u 2014. godini da se vrati među deset najboljih teniserki na svetu.

Ivanovićeva, trenutno 16. teniserka sveta, je u intervjuu za medije iz Novog Zelanda dodala da joj je motivacija na najvišem nivou jer je ove godine bila ravnopravna sa najboljim igračicama na svetu.

"Moja igra je blizu onog nivoa na kojem trena da bude. Motivacija mi je na najvišem nivou i preostaje mi da vredno radim, ali definitivno verujem u povratak u prvih deset. U 2013. godini sam bila konkurentna sa najboljim igračicama na svetu, bila sam blizu pobede nad Azarenkom na US Openu. Dugo nisam igrala dobro protiv najboljih teniserni na nekom od gren slem turnira", izjavila je Ana Ivanović.

Ivanovićeva je vrhunac karijere doživela pre pet godina kada je osvojila Rolan Garos i postala najbolja igračica na WTA listi, ali od tada kreće njen pad.

"Prvo mesto na svetu bilo je ispunjenje mog životnog cilja, neverovatan osećaj. Ipak, kada je to izbledelo, počela sam da osećam pritisak, kao da imam metu na leđima, pošto svi hoće da pobede prvu na svetu. Nisam bila spremna za to”, rekla je Ana Ivanović.