Bruka koja se dešavala tokom meča Sačije Vikeri i Elise Mertens na teniskom turniru u Horbatu, se ne stišava, a sada je dobila potpuno neočekivani rasplet.

Pre nego vam kažemo šta se na kraju zbilo, moramo da podsetimo, da se igrao meč drugog kola kada je Vikeri iznenadno zatražila medicinski tajm-aut, a odmah za njom isto učinila i protivnica. U tom trenutku počinje sramotna trka koja će od njih dve predati meč!

Iako su obe "zbog povrede" odlučile da odustanu od igre, jedna je u tome prednjačila te je sudija odlučio da Vikeri bude ta koja će napustiti takmičenje.

Zašto su njih dve uopšte htele da predaju ovaj meč?Titula u Horbatu vredi isto onoliko koliko i učešće u kvalifikacijama Australijan Opena. A obe teniserke želele su da se nađu u Australiji, a pobeda na tuniru bi im onemogućila učešće u kvalifikacijama na AO.

Kako god bilo, Vikeri je spakovala kofere i otputovala za Australiju, dok se Mertens pomirila sa sudbinom, ekspresno oporavila i nastavila takmičenje.
Tada se dogodio neverovatan rasplet. Vikeri je ispala već u prvom kolu kvalifikacija za Australijan Open, a povređena Mertens je iz kvalifikacija otišla do kraja turnira u Hobartu. Ona je tako osvojila prvi turnir u karijeri nakon što je u finalu sa 6:3, 6:1 razbila Moniku Nikulesku, 40. teniserku sveta,što je prvi pu uvelo u društvo 100 najboljih.

Uz to je i zaradila više od 40 hiljada dolara.