EVO ZAŠTO JE NAJBOLJI: Ovako izgleda jelovnik Rodžera Federera
Švajcarski teniser Rodžer Federer i narednu sedmicu će dočekati na liderskoj poziciji ATP liste, a nakon sjajnih izdanja na početku 2018. progovorio je o svojim nepoznatim navikama.
Takođe, otkrio je šta bi želeo raditi posle karijere. Naime, kada je reč o sitnijim rutinama, Federer kaže da ima jednu gurmansku naviku koje se već dugo ne odriče.
"Volim italijanske, japanske i indijske restorane dok zimi volim fondi (otopljeni sir) i raklet (jedno od najpoznatijih švajcarskih jela). Dva sata pre svakog meča pojedem tanjir testenine s laganim sosom i ne radim to jer sam sada deo kampanje za paste. Radim to već 20 godina", priznao je Fedeks i dodao da je ta rutina razlog što promoviše testeninu.
Švajcarac dan započinje žitaricama ili vaflima sa džemom i medom. Obavezno ujutro popije sok od ceđene pomorandže i kafu. Za ručak pasta sa prelivom, ponekad uključuje i meso. On kaže da za užinu uzima proteinske štangle i banane.
Federer tvrdi da uveče najčešće s porodicom večera po restoranima i da se često časti šniclom ili ribom i da pred najjače turnire smanji unos mesa, kao i da se trudi da što manje konzumira mlečne proizvode.
Švajcarski teniser ima i plan, šta posle karijere.
"Ne želim samo da me pamte kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisera i zbog mojih pobeda. Nadam se da će ljudi o meni u budućnosti misliti kao o ambasadoru tenisa, moje zemlje i porodice van terena. Želim raditi na razvijanju sportskog duha i na mestima gde tenis nije razvijen", rekao je broj 1.
Dodao je još da bi s Bjernom Borgom igrao da može ući u vremensku mašinu i poručio da igrači trebaju sagledati pozadinu svakog poraza kada do njega dođe.
Kurir sport
Foto: AP
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
KURIR SPORT: Ronaldo ili Mesi? Ovo je definitivni odgovor na pitanje ko je bolji.
DODELJENA ODLIKOVANJA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE Vučić posthumno odlikovao Nikolu Krsmanovića, policajca ubijenog na dužnosti, orden primila majka Ljilja