AMERIKA VERUJE U ČUDO! Ako budemo čitali Novakovu biografiju IZGUBIĆEMO: Mladi teniser i njegov trener nameračeni da ŠOKIRAJU svet
Foto: Profimedia

US OPEN

AMERIKA VERUJE U ČUDO! Ako budemo čitali Novakovu biografiju IZGUBIĆEMO: Mladi teniser i njegov trener nameračeni da ŠOKIRAJU svet

Tenis -

Velika nada američkog tenisa Dženson Bruksbi u noći između ponedeljka i utorka po srpskom vremenu, izaći će na megdan najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Bruksbi je zabeležio fantastičan napredak, sezonu počeo van najboljih 300 na svetskoj rang-listi, a trenutno zauzima 99. mesto.

"Verujem da imam meč, definitivno, mogu da odem do kraja. Nisam imao nikakvih dilema u svojoj glavi. Nisam ni postavio prevelika očekivanja, plasman u drugu nedelju, ili nešto tome slično. Ne razmišljam tako„, kaže Bruksbi, čiji je stil igranja atraktivan, sa puno spinova, pogađanja uglova, sa jako čudnim dvoručnim bekend slajsom…Verujem u sebe i verujem da na svakom turniru mogu da odem do kraja. Sledi mi još jedan veliki meč, ali pripremiću se za njega kao i za sve prethodne. U nedelju nisam ni trenirao“, rekao je sa puno optimizma ovaj momak.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Bruksbi od 7 godine ima istog trenera Džoa Gilberta

"Nije bilo ni razgovora o Đokoviću, nismo još pripremali taktiku za meč", kaže Gilbert.

„Sve je ovo potpuno novo. Ali, s obzirom na to koliko smo zajedno, osećam jako dobro šta mu treba, kako bi se pripremio za neki meč. Igrati finale, kada imate 17, 18 godina, je nešto veliko, ali potpuno različito od situacije u kojoj je sad. Ovo su neke jače emocije, čudan osećaj."

Dženson Bruksbi
foto: Profimedia

On je posebno naglasio sledeće.

Ako budemo čitali Novakovu biografiju pre meča protiv njega, izgubićemo“, dodao je Gilbert.

„Naravno, pripremićemo se za meč, ali te neke stvari, te neke slabosti u igri rivala, ja mu saopštim pet-deset minuta pre njegovog izlaska na teren. Tako najbolje zapamti, to su poslednje stvari koje mu kažem i to mu ostane u glavi.

Zanimljivo je da je Bruksbi posle pobede nad Karacevim rekao da ne poznaje mnogo Đokovića i da ga nije mnogo gledao pre.

"Zato ga ja dobro poznajem", rekao je na kraju tajanstveni Gilbert.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track