TAJNA BROJEVA 3, 6 I 9! NIKOLA TESLA JE SMATRAO DA ONI DRŽE KLJUČ UNIVERZUMA: A sada je ta brojka vezana za NOVAKA ĐOKOVIĆA!
Foto: Profimedia

Još jedna nit između Tesle i Đokovića

TAJNA BROJEVA 3, 6 I 9! NIKOLA TESLA JE SMATRAO DA ONI DRŽE KLJUČ UNIVERZUMA: A sada je ta brojka vezana za NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ovog ponedeljka započeo 368. nedelju na vrhu ATP liste i bliži se cifri 369 koja je po slavnom srpskom naučniku Nikoli Tesli veoma posebna kombinacija brojeva!

Svetski broj jedan je posle pobede nad Gaelom Monfisom u drugom kolu Mastersa u Madridu, a potom i plasmanom u četvrtfinale nakon što mu je Endi Mari predao meč, obezbedio sigurno još jednu nedelju na prvom mestu ATP liste.

Naime, osim što se dodatno približio aposolutnom rekordu koji drži Štefi Graf sa 377 nedelja na prvom mestu, jedna zanimljiva simbolika je iskočila u prvi plan.

Novak Đoković
foto: Starsport

Srpskog asa mnogi upoređuju sa čuvenim srpskim naučnikom Nikolom Teslom, pre svega zbog toga što je Srbiju učinio planterno poznatom, ali i zbog sličnosti u fizičkom izgledu.

Međutim, slavni naučnik je tvrdio da je tajna univerzuma upravo u brojevima 3, 6 i 9, a popularni Nole grabi ka toj cifri!

- Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ univerzuma - govorio je Tesla.

Nikola Tesla
foto: Profimedia

A upravo je to broj koji će Novak dostići narednog ponedeljka, ko zna, možda je ovo ključna nedelja...

Toga se dosetio jedan od Novakovih fanova koji je to objavio na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/ Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track