Uvek me kritikuje kad neobrijan izađem na teren, često ne stignem da se sredim kad igram ujutru

Muškarci ga potpuno razumeju.Najbolji srpski teniser Novak Đoković ni u trećem meču na US Openu, protiv Francuza Žilijena Benetoa, nije imao problema, ostavivši protivniku svega sedam gemova.

- U poslednjih 15 meseci radio sam na servisu. Imao sam problema u prethodnom periodu, nesvesno sam promenio tehniku - rekao je Novak posle pobede.

Možda je i veći problem za Novaka predstavljala činjenica da je posle mnogo vremena igrao prvi jutarnji meč na centralnom terenu u Njujorku.

- Nisam ranoranilac, ali kad je takav raspored, trudim se da u krevet odem ranije i ranije ustanem. Nisam imao vremena da se obrijem. Majka je često ta koja me kritikuje kako izlazim neobrijan na teren.

Psihološka priprema je veoma važna pred svaki veliki turnir, a Đoković je nedavno doživeo jedan od najtežih trenutaka u karijeri ostavši bez medalje u Londonu.

- Nije dobro potiskivati takve stvari. Suočio sam se s tim porazom, izvukao pouke. Bio sam emotivno poljuljan i veoma je važno što sam imao dobar turnir u Torontu odmah nakon Olimpijskih igara. Sport me je naučio da budem jak, a u porazu još jači.

(M. N.)

Dijana Đoković


Progovorio i japanski

Posle potpisivanja ugovora sa „Uniklom“ Đoković je još popularniji na azijskom tržištu, gde je ova robna marka veoma uspešna. Za potrebe japanske televizije morao je da izgovori nekoliko reči na japanskom, a to je zvučalo ovako:

- Tač vau, ine vau - što je izazvalo oduševljenje i smeh svih prisutnih u sali za konferencije.