BAJDEN POD PRITISKOM ZBOG NOVAKA: Američki predsednik na UDARU javnosti zbog Đokovića
Foto: EPA / Tolga Akmen, Profimedia

us open

BAJDEN POD PRITISKOM ZBOG NOVAKA: Američki predsednik na UDARU javnosti zbog Đokovića

Tenis -

Vodeći i veoma uticajni američki mediji smatraju da sedmostruki šampion Vimbldona treba da se vakciniše protiv virusa korona, kako bi dao dobar primer milionima obožavalaca širom sveta!

Kako sada stvari stoje, sedmostruki i aktuelni šampion Vimbldona Novak Đoković neće igrati na US Openu, mada je srpskom teniskom asu počela da stiže podrška, čak i od Amerikanaca. Naime, američki senator iz Kentakija Rend Pol podržao je najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Pol smatra da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da dozvole jednom od najboljih tenisera svih vremena da se takmiči na njihovoj teritoriji, odnosno da učestvuje na poslednjem ovogodišnjem gren slem turniru - US Openu.

Prema važećim pravilima, strani državljani koji su nevakcinisani ne mogu da uđu na američku teritoriju

- Ura za herojsko stanovište o medicinskoj slobodi iza kojeg stoji šampion Vimbldona Novak Đoković. Ua za nenaučnu politiku zabrane ulaska u SAD posetiocima koji već imaju prirodni imunitet - napisao je Pol na Tviteru, pozivajući predsednika Džoa Bajdena da promeni pravila.

Đoković je ranije izjavio da bi voleo da učestvuje na poslednjem grend slemu u sezoni, ali da ne namerava da primi vakcinu protiv virusa korona.

Na vlasti u Sjedinjenim Državama apelovao je i legendarni Džon Mekinro.

- Političari su počeli previše da se mešaju. To su uradili u Australiji. Pustite čoveka da dođe i da igra u Americi, mislim, stvarno ljudi. Ovo je suludo - poručio je Mekinro.

Međutim, vodeći i veoma uticajni mediji u Americi, ne pružaju podršku Đokoviću. Njihov stav je da Novak Đoković treba da se vakciniše i kao jedan od najpopularnijih sportista na svetu na taj način bude dobar primer za druge, s obzirom da ima milione obožavalaca širom sveta.

Poslednji grend slem sezone US open na programu je od 29. avgusta do 11. septembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track