"NOVAKA SU TRETIRALI KAO BEGUNCA" Kada je Đokoviću bilo NAJTEŽE, on je tada bio uz njega - ovo je prvi rival srpskog asa na RG!
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

rg

"NOVAKA SU TRETIRALI KAO BEGUNCA" Kada je Đokoviću bilo NAJTEŽE, on je tada bio uz njega - ovo je prvi rival srpskog asa na RG!

Tenis -

Prvi teniser sveta Novak Đoković danas startuje na Rolan Garosu.

Đoković će u prvom kolu drugog grend slema u sezoni igrati protiv Pjera Erbera u večernjem terminu, ne pre 20.15 časova.

Pjer je jedan od teniser koji je stao uz Novaka u momentima kada se ceo svet okrenuo protiv srpskog asa. Početkom 2022. godine, kada se čitava drama odvijala u Australiji, Pjer bez uvijanja stao na Novakovu stranu.

„Ovo je prava saga. Sve je prevršilo mere u poslednje dve godine, pitali smo mnogo toga ljude iz Australije. Ovo je zaista posebna situacija. Australijancima je teško da prihvate da nevakcinisana osoba uđe u zemlju, kada su oni bili zaključani na ostrvu dve godine. Zato nisam ni pomišljao da idem tamo“, rekao je za „Frans info“ pre dve godine.

Smetalo mu je kako su se u tim trenucima ophodili prema srpskom teniseru.

„Mora da se svet okrenuo naglavce jer svetski broj jedan ne može da igra tenis na grend slemu u Australiji gde je devet puta pobeđivao. Bio je tri dana zaključan u sobi, blokiran sedam sati na ulasku, tretirali su ga kao begunca iako niko ne bi smeo da ga smatra razbojnikom“, dodao je Francuz.

Kurir sport

Bonus video:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track