LAJOVIĆ POSLE DVE GODINE SLAVIO NA GREND SLEMU: Mnogo mi znači ova pobeda!
Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

rolan garos

LAJOVIĆ POSLE DVE GODINE SLAVIO NA GREND SLEMU: Mnogo mi znači ova pobeda!

Tenis -

Prva pobeda na jednom Grend slemu posle Vimbldona 2022. za 61. igrača ATP liste posle više od 4 sata paklene borbe sa brojnim usponima i padovima došla je kao malo pozitivno čudo za Dušana Lajovića – i neka je. Meč u kome je 2 puta servirao za pobedu bez željenog epiloga pretio je da nepovratno isklizne iz njegovih ruku, ali je Safiulin bio taj koji je ostao bez daha tada gde drugi pre njega poslednjih godina u sličnim situacijama nisu, pa su usledile retke scene orkestriranog navijačkog slavlja sa miljenikom iz Stare Pazove posle ponoći na terenu 10.

Dosta mi znači ova pobeda, prošlo je dosta vremena otkad sam poslednji put dobio meč na slemu. Imao sam prošle godine brojne pehove - boginje, pa povredu na Ju Es Openu. Bitna je ovo bila pobeda, pa još u pet setova – i to posle propuštenih šansi u četvrtom. Ceo meč je bio prilično kvalitetan - bilo je uspona i padova, ali nije mnogo ni zavisilo od mene – jer kada je zaostajao rezultatski, dizao je nivo igre. Iz moje perspektive, znao sam da igra u naletima - kada igra dobro, teško je bilo šta promeniti, ali važno je izdržati, da ostanem rezultatski tu... Gledajući i ranije mečeve tog dana, video sam da je u ovim uslovima teško igrati na svoj servis, pogotovo jer je bilo hladno. Na kraju petog, kada nisam odservirao za meč, znao sam da ću imati šansu u narednom gemu”, direktno nam prenosi utiske iz meča Lajović.

Zahvalan je na izuzetnoj podršci Dušan:

Super je bila atmosfera, navijači su mi stvarno puon pomogli. U poslednjih nekoliko nedelja turneje po Evropi sam uživao izuzetnu podršku s tribina. Mislim da je tenis kao sport u naletu. Takođe, kada je krenula priča da ima sve manje jednoručnog bekhenda, ljudi kao da više navijaju za igrače koji igraju tim stilom - možda iz nostalgije. Prija mi podrška, imao sam snage da se borim zahvaljujući ovim divnim ljudima koji su me bodrili četiri sata za mene, što je mnogo je doprinelo tome da zadržim energiju i koncentraciju posle četvrtog seta.”

Verovatni naredni protivnik popularnog Ducija je 12. igrač ATP liste Tejlor Fric, u vezi čega kaže:

Davno smo igrali na šljaci, na turniru u Lionu, ali on je sada drugačiji igrač. Prošle godine sam mu predao u Sinsinatiju jer sam se povredio u prethodnom meču. Analiziraću njegov meč prvog kola, a znam da je ostvario vrlo dobre rezultate na šljaci ove sezone. Za mene je prvi meč bio bitan – i sada želim da se oporavim fizički kako bih drugo kolo dočekao rasterećen. Igra na šljaci je meni prirodnija, ali Fric ima mnogo oružja koja funkcionišu nezavisno od podloge. Nemam problem da igram protiv vrhunskih igrača, motivisaniji sam. S druge strane, igrao sam pet setova, a nisam više ni tako mlad... Ipak, zadovoljan sam fizičkom spremom, i telo mi je dan posle meča OK odreagovalo”, pozitivno zvuči posle dužeg sna zasluženi učesnik još jedno drugog kola Rolan Garosa iz Srbije.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track