OPŠTI HAOS NA ROLAN GAROSU! Održana VANREDNA konferencija za medije, UZBUNA na MAKSIMALNOM NIVOU: Primenjene su RADIKALNE mere!
Foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

ludilo

OPŠTI HAOS NA ROLAN GAROSU! Održana VANREDNA konferencija za medije, UZBUNA na MAKSIMALNOM NIVOU: Primenjene su RADIKALNE mere!

Tenis -

Specijalni izveštač Kurira sa Rolan Garosa, Vuk Brajović

Na vanrednoj konferenciji za medije direktorka turnira Ameli Morezmo je imala štošta važno da prenese predstavnicima sedme sile.

Ameli Morezmo
foto: Jonathan Rebboah / imago sportfotodienst / Profimedia

Česte padavine koje su i danas prekinule odigravanje mečeva na terenima nezaštićenih krovom dovele su do toga da se promene radikalne mere u planiranju mečeva, pa će svi mečevi na svim terenima (uključujući Šatrije i Lenglen) početi od 10 časova ujutru kako bi se što pre nadoknadili zakasneli i odloženi mečevi.

Mere obezbeđenja će biti pojačane (što su iskusili predstavnici srpskih medija po dolasku na posao jutros), dok je sudijama izdata instrukcija da budu mnogo oštriji u reakcijama na pojave remećenja toka mečeva. Izdata je potpuna zabrana služenja i unošenja alkoholnih pića na svim tribinama, a vinovnik izgreda (verovatno u alkoholisanom stanju) prema Davidu Gofanu koji je pljunuo žvaku prema Belgijancu posle pobede nad Perikarom se aktivno traži.

Ameli Morezmo je takođe izrazila veliko nezadovoljstvo time što su prizori polupraznog Šatrijea obišli svet, i nastojaće da se publici koja ima karte za ulaz u kompleks ali ne i stadione objasni kako da doplatom steknu mogućnost da posmatraju one najbolje na dva glavna i krovom zaštićena stadiona kompleksa.

Ameli Morezmo
foto: Jonathan Rebboah / imago sportfotodienst / Profimedia

Upućen je poziv sponzorima turnira da investiraju u zaštitu terena i prekrivne cirade jer je evidentno da treba raditi na stvaranju boljih uslova da se tenis nesmetano prati i na manjim terenima kada vreme biva ovako nepovoljno.

Hajde da vidimo da li će ove mere biti praktične, korisne, primenljive – ili će izazvati neko nezadovoljstvo “diktatom sa vrha” čemu su Francuzi često skloni…

BONUS VIDEO:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track