Rival Novaka Đokovića u trećem kolu Rolan Garosa biće Italijan Lorenco Museti koji je savladao Gaela Monfisa sa 3:0 u setovima.

Posle jučerašnje pobede, Museti se dotako i predstojećeg meča sa Novakom.

- Igrači "velike trojke" su nešto drugo na slemovima. Novak je rođeni borac, znamo se vrlo dobro. Biće mi zadovoljstvo da se suočim sa rivalom takvog kalibra. Nadam se da ću i ove godine početi sa 2:0, ali da ću sada uspeti da pobedim - rekao je Museti.

Svestan je Italijan da se Novak ne nalazi u najboljoj formi, ali to ne menja stvari.

- Moram da se fokusiram na sebe. Uvek sam govorio da sam na turnirima dobro igrao onda kada sam mislio šta ja moram da uradim, a ne o tome u kakvom je stanju moj rival. Novak je uvek Novak. Pobediti ga na tri dobijena seta je uvek avantura. Nadam se da ću krenuti od uspomena koje imam kada sam kao 19-godišnjak igrao protiv njega na centralnom terenu i da ću doći do pobede - zaključio je Italijan.

Novak je protiv Musetija na pozitivnom skoru budući da su se sastali pet puta do sada i da je srpski teniser izgubio tek jednom. Ipak, taj poraz je bio poprilično bolan i dogodio se prošle godine u Monaku kada je Museti šokirao Đokovića u osmini finala.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir Trening Novak Đoković Košutnjak