RUNE "ZAPALIO" PARIZ POSLE LUDOG TRILERA I NESTVARNE POBEDE! O njegovim rečima pričaju SVI na Rolan Garosu!
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

zanimljiva izjava

RUNE "ZAPALIO" PARIZ POSLE LUDOG TRILERA I NESTVARNE POBEDE! O njegovim rečima pričaju SVI na Rolan Garosu!

Tenis -

Specijalni izveštač Kurira sa Rolan Garosa, Vuk Brajović

Obećanja su ispunjena u potpunosti – i meč drugog kola između najveće mlade nade italijanskog tenisa (posle Sinera) Flavija Kobolija i trenutno 13. igrača sveta Holgera Runea će sigurno biti upamćen kao jedan od najuzbudljivijih i najkvalitetnijih sa ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa. Vodio je Danac sa 2:0 u setovima (6-4, 6-3) da bi se Koboli još ubedljivije vratio (3-6, 3-6) i uveo meču u rezultatsku klackalicu u petom setu za konačno razrešenje u super-taj-brejku. Koboli kreće silovito, stiče prednost od 5-0, ali onda Holger kompletno okreće situaciju u svoju korist i osvaja 10 poena (a protivnik samo 2) za konačnih 7-6 i jednu od najteže izvojevanih pobeda u karijeri – a svakako na Grend Slemovima.

Šta vam se dešavalo u glavi pri rezultatu 5-0 u taj-brejku petog seta – pitali su Runea?

Holger Rune
foto: NSJsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Ne znam, zapravo”, smeje se Rune. “Svakako nije bio najbolji nači da se počne taj-brejk, ali sam onda isključio mozak na trenutak i trudio se samo da ubacim svoje udarce. Tada sam odigrao sjajan ritern na 5-0, stekao novo samopouzudanje – i prisetio se sličnog meča Federera i Sandgrena u Melburnu kada je Rodžer pobedio iako je Tenis imao bezbroj šansi. Uopšte ne znam kako se desilo da se toga tada setim, ali jesam. Pošto je Rodžer uvek veoma opušten kada igra, upravo sam to rekao sebi – okej, probaj da se opustiš. Od tada krećem da udaram bolje, da se osećam slobodnije, da se vraćam u meč. Odigrao je fantastičan pasing-šot niz liniju u jednom važnom momentu, ali sam nastavio da se borim – i srećan sam zbog toga”, prenosi nam Rune.

Danac je ostvario neverovatnu statistiku u taj-brejkovima, gde je osvojio većunu njih i čak u nizu, pa je medije interesovalo kako to objašnjava i da li oseća da možda ima i dosta sreće u tome?

“Pre svakog taj-brejka nešto kažem sebi, ali to ne mogu da vam prenesem”, vragolast je Danac. “Male stvari odlučuju u taj-brejkovima, pritisak je veliki na obojicu igrača. Nastojim da igram svoj najbolji tenis kada uđem u taj-brejk, tako da nemam tih milion reči koje mislite da mi se motaju po glavi u tim trenucima, ali nastojim da budem veoma koncentrisan i igram što je bolje moguće”, objašnjava on.

Holger Rune
foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

S obzirom na važnost ovog turnira za vas, da li je ovo jedna od najtežih pobeda koje ste ostvarili u životu?

“Bilo je izuzetno teško ostvariti ovo, pogotovo što sam veći deo meča igrao iz previše defanzivne pozicije koja mu je dala priliku da nametne pritisak i natera me da dosta trčim. Svakako time nisam sebi olakšao poziciju, ali svaka čast njemu – jer je bio hrabar, tražio šanse i imao sjajne udarce. Ovo je svakako bio jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao, pogotovo što je bio dugačak (3h 50m) i obilovao napetošću i neizvesnim momentima – kao što je bio pri rezultatu 4-4, 0:40 za njega na mom servisu u petom setu”, kaže Rune, i zaključuje:

“Ne mogu da kažem da je ovo bio najteži, ali svakako jedan od takvih u karijeri. Neke delove meča sam odigrao veoma dobro, pogotovo pri kraju drugog seta posle pauze zbog kiše, ali sam mu posle toga prepustio previše poluga kontrole što je on odlično iskoristio. Drago mi je da sam nastavio da se borim i sebi obezbedio priliku da odigram bolje u narednoj rundi.”

BONUS VIDEO:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track