Specijalni izveštač Kurira sa Rolan Garosa - Vuk Brajović

Janik Siner je na tri koraka do vrha ATP rang liste posle najnovije pobede na Rolan Garosu, kojom je izjednačio svoj najbolji rezultat na ovom turniru (četvrtfinale) iz 2020. Autentični protivnik Korenten Mute otvorio je meč velikim iznenađenjem, uzevši prvi set za 6:2 a da je čak imao prilike pri rezultatu 5:0 da ga protiv drugog igrača sveta osvoji bez izgubljenog gema. Ipak, Siner je konsolidovao redove, našao odgovore na varijacije kojima ga je Mute “izluđivao”, brzo uspostavio rezultatsku ravnotežu, a onda dominantno priveo meč kraju sa 2:6 6:3 6:2 6:1 i bukirao svoj peti nastup protiv Grigora Dimitrova u utorak.

U razgovoru za Kurir Siner opisuje kako je video izazove ovog meča:

Meč je bio izuzetno težak u svakom slučaju, jer nisam tačno znao šta mogu da očekujem od ovog protivnika. Mute je odlično miksovao igru i odigravao potpuno nepredvidive udarce, drop šotove… Glavni cilj pred meč je bio da se mentalno dobro pripremim za sve i svašta što bi moglo da me čeka na terenu i tribinama. Mislim da mi je reakcija posle izgubljenog prvog seta bila odlična, da sam pronašao ritam i da mogu da budem ponosan na to kako sam ga odigrao u narednim setovima”, kaže nam Siner.

Pre nekoliko dana spominjano cveće nije imao prilike da pošalje sunarodniku Musetiju, jer je u epskom meču Lorenco poražen od “numero una” iz Srbije sa 3:2 u setovima pred parisku zoru. Upitan da li je uspeo da proprati barem skraćeni snimak tog susreta, Siner potvrđuje:

Meč Novaka i Lorenca sam počeo da gledam sinoć, a nastavio jutros. Meč je bio sjajan i naročito visokog nivoa u odnosu na uslove i vreme noći kada je započet i završen. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. To kako je Novak rešio sve izazove situacije na terenu je bilo začuđujuće za ispratiti, iako se mora reći da je Lorenco odigrao neverovatan meč. Velika šteta što je na kraju ovako izgubio, jer su njih dvojica ovde igrali onaj neverovatan meč pre nekoliko godina u kome je takođe imao značajnu prednost – i zbog toga mi je krivo. Mislim da je ovo bilo odlično iskustvo za njega kroz koje je mogao da vidi na kom nivou je trenutno njegov tenis, pogotovo kroz nastup u ovako izuzetnom meču”, zaključuje Siner.

Kurir sport

Srdjan Popović PRIZOR KOJI JE RASPAMETIO BEOGRAĐANE! Novak brusi formu za Rolan Garos