ŠVJONTEK NE OČEKUJE PROBLEME ZBOG PROMENE PODLOGE NA OI: Kada se vratim na šljaku, dva dana su dovoljna i osećam se sjajno
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

TENIS

ŠVJONTEK NE OČEKUJE PROBLEME ZBOG PROMENE PODLOGE NA OI: Kada se vratim na šljaku, dva dana su dovoljna i osećam se sjajno

Tenis -

Prva teniserka sveta Iga Švjontek rekla je da ne očekuje probleme kada se tokom sezone na travi vrati na šljaku na olimpijskom turniru u Parizu.

Olimpijski teniski turnir igra se od 27. jula na terenima Rolan Garosa, na šljaci, dve nedelje posle finala Vimbldona, čuvenog grend slem turnira na travi.

Teniseri sada sa šljake prelaze na travu i spremaju se za Vimbldon, a zatim moraju ponovo na šljaku kako bi se pripremili za Olimpijske igre, a posle toga se vraćaju na tvrdu podlogu jer Ju Es open počinje 26. avgusta.

"Mislim da bi veći izazov bio da smo prvo na travi, da je šljaka u sredini, a onda da se ponovo vraćamo na travu. Za mene neće biti problem da se vratim na šljaku", rekla je Švjontek poljskim medijima, preneo je Jurosport.

Švjontek je u poslednje tri godine osvajala titulu na Rolan Garosu.

"Kada se vratim na šljaku posle cele godine, dva dana su dovoljna i osećam se sjajno na šljaci. Ove godine sam već igrala u Bili Džin King kupu na tvrdoj podlozi, a posle toga sam otišla pravo u Štutgart i odigrala veoma dobar turnir, pa mi drugi put odlazak na šljaku neće predstavljati problem", dodala je poljska teniserka.

Ona se povukla sa ovonedeljnog turnira u Berlinu zbog premora posle devet napornih nedelja na šljaci.

Beloruska teniserka Arina Sabalenka, Uns Džabir iz Tunisa i Britanka Ema Radukanu neće igrati na Olimpijskim igrama zbog, kako su navele, rasporeda i brige o zdravlju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track