SRBI, ZA SADA, PERFEKTNI NA VIMBLDONU! Međedović, Danilović i Stevanović se bore za glavni žreb!
Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

IDEMO!

SRBI, ZA SADA, PERFEKTNI NA VIMBLDONU! Međedović, Danilović i Stevanović se bore za glavni žreb!

Tenis -

Dobro su krenuli naši kvalifikanti na Vimbldonu, gde do danas Srbija ima stopostotni učinak!

Posle pobede ekspresne pobede Hamada Međedovića u prvom kolu, trend su nastavile i Olga Danilović i Natalija Stevanović pobedama u dva seta protiv Stefanini (6-3 6-4) odnosno Preston (6-3 7-5). U meču prožetom napetošću i velikim brojem (neiskorišćenih) prilika za brejk (13 za Nataliju, 9 za Tejlu) presudilo je Natalijino iskustvo igranja na Vimbldonu, koja je u odlučujućim momentima meča odigrala kompaktnije i strateški pametnije, uz manji broj grešaka i skoro 50% iskorišćenih šansi za brejk.

Olga Danilović
foto: EPA/LAURENT GILLIERON

Lošiji servis Amerikanka je pokušala da nadoknadi agresivnom igrom u terenu (25 vinera ali i 22 neiznuđene greške) što je ovaj meč odvelo u željenu završnicu, posle koje se slavilo na karakterističan “fudbalski” način za 29-godišnju srčanu Nišlijku i njen tim.

Danas na teren oko 14:30 po našem vremenu na teren broj 4 izlazi 17. nosilac u kvalifikacijama Hamad Međedović (127. na ATP rang listi) protiv Kazahstanca Bejbita Žukajeva (208.), sa kim ima negativan skor u dosadašnjim mečevima (0-1, 7-6 7-6, polufinale “dvadesetpetice” u Nur Sultanu 2022.).

Biće ovo zanimljiv meč dva velika servera (Hamad 12 asova, Žukajev čak 23 u prvom meču) gde je Hamadova prednost u bolje izbalansiranom učinku oba servisa, što je za travu izuzetno važno – te je na terenu u prvom kolu proveo 42 minuta kraće od Kazahstanca. Bejbit je odigrao više mečeva na travi do danas ove godine (5-3 a Hamad 2-1) što bi bio važan podatak da je tu prednost Kazahstanac bolje iskoristio u svom prvom meču protiv Rodionova (7-6 7-6 za skoro 2 sata igre).

Hamad Međedović
foto: BEAUTIFUL SPORTS /Pajonk / imago sportfotodienst / Profimedia

Žukajev forsira agresivan stil igre, uz puno snažnih udaraca kojima nastoji da rešava razmene, ali u njegovom slučaju to prati i veći broj neiznuđenih grešaka – dok je Hamad protiv Rinkona prikazao jednako agresivnu ali i mnogo više učinkovitu igru sa kontrolisanim brojem grešaka i iskorišćenim šansama koje je na taj način kreirao.

Sve u svemu, predznaci za današnji meč našeg najperspektivnijeg tenisera su pozitivni, i nadamo se da će u ovaj meč ući fizički razigrano I sa sličnom mentalnom pripremljenošću kao što je to bio slučaj pre dva dana. U slučaju pobede Hamada bi čekao bolji iz meča Klark – Alis, što je verovatno jedan od najlakših izbora za protivnika u konačnom trećem kolu kvalifikacija za glavni žreb, pa je važnost današnje pobede i podizanja takmičarske forme utoliko veća.

Kurir sport / Vuk Brajović

Bonus video:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track