EVO KADA ĐOKOVIĆ DONOSI KONAČNU ODLUKU OKO VIMBLDONA! Razočarali ga Orlovi, a sada izlazi na teren sa PRVIM TENISEROM SVETA!
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

mora da prelomi

EVO KADA ĐOKOVIĆ DONOSI KONAČNU ODLUKU OKO VIMBLDONA! Razočarali ga Orlovi, a sada izlazi na teren sa PRVIM TENISEROM SVETA!

Tenis -

Novak Đoković imao je rutu London-Minhen-London. Posle treninga na Vimbldonu otišao je da pruži podršku fudbalerima na meču protiv Danske, pa se vratio u prestonicu Engleske.

Još uvek nije doneo konačnu odluku oko toga da li će učestvovati na trećem grend slemu sezone.

Veliku ulogu u tome mogao bi da ima četvrtak, 27. jun. Zašto? Zato što je za taj dan zakazao trening sa Janikom Sinerom. Želi da se oproba protiv trenutno prvog tenisera sveta, da odigra i trening set na visokom nivou i da proveri stanje svog tela i fizičke spreme. Ukoliko oseti da je spreman i da može da se takmiči i sa njim, onda je jasno da će odgovor biti pozitivan. Ako to ne bude slučaj... Videćemo.

Novak Đoković
foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Potvrdio je i pre nekoliko dana srpski teniser da je u London došao baš iz tog razloga. Da proveri koliko je spreman.

- Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima - rekao je Novak.

Žreb za turnir je 28. juna tako da će i to malo da ubrza donošenje odluke. "Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali se nadam da ću doći do tog nivoa u narednim danima. Ako budem znao da mogu da igram na maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju nekome drugom šansu da proba", zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track