ZVEREV OTVORIO MEDIJSKI DAN NA VIMBLDONU: Dobro se osećam pri povratku na travu posle nekoliko pozitivnih meseci na turneji
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

GREND SLEM U LONDONU

ZVEREV OTVORIO MEDIJSKI DAN NA VIMBLDONU: Dobro se osećam pri povratku na travu posle nekoliko pozitivnih meseci na turneji

Tenis -

Osvajač Mastersa u Rimu i finalista Rolan Garosa Saša Zverev danas je otvorio Medijski dan na Vimbldonu svojim obraćanjem predstavnicima “sedme sile”.

Dobro se osećam pri povratku na travu, posle nekoliko pozitivnih meseci na turneji. Iako ovde nisam ostvario značajnije rezultate, želja mi je da ove godine to promenim, o čemu sam i pričao sa svojim bratom. Nisam se tako osećao prethodnih godina, ali ove bi Vimbldon mogao da bude najotvoreniji u poslednjih dvadesetak gde više igrača ima šanse da uđe u samu završnicu. Posle Rodžerove dominacije su došli Rafa, Novak i Endi, ali ove godine zaista osećam da mogu da učinim više nego pre i svakako nešto značajno, uz malo sreće – čak i više nego na drugim Slemovima. Verujem da u tom slučaju mogu da pobedim, što da ne?” ističe Zverev.

Upitan da uporedi svoje olimpijsko zlato sa drugim ostvarenjima u tenisu, Zverev kaže:

Baš sam o tome pričao sa Beretinijem posle treninga juče, koji radi sa Nadalovim bivšim trenerom sada. Olimpijski turnir je najteže osvojiti u tenisu jer se održava tek svake četvrte godine, i ako te nedelje ne igrate dobro, primorani ste da čekate do narednih Igara. Nije zbog toga samo olimpijada važnija od Slemova, već je tu i poseban pritisak obaveze igranja za svoju zemlju – po čemu je to svakako jedan od najvećih trofeja u našem sportu”, insistira Zverev.

Aleksandar Zverev
foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Upitan da li je po njemu realno da se naporni mečevi u pet setova ukinu na turneji, Zverev kaže:

Kao član Igračkog saveta mogu da vam potvrdim da često pričamo i o tome, uz ostale teme. Ipak ne moramo stalno da izmišljamo nova pravila, jer je tenis u dobrom stanju inače. Osvajanje Slemova kroz mečeve na tri dobijena seta je nešto za šta trenirate cele sezone, ali su ogromni uspesi i osvajanje Mastersa i Završnog Mastersa na dva, i tu zaista ne bih ništa menjao – bez obzira na to što to od nas ponekad iziskuje posebne napore”, jasan je Zverev.

Zverev je počeo da igra dvoručni bekhend zato što je kao momak koristio teže rekete 10 godina starijeg brata i nije mogao da ga drži samo u jednoj ruci prilikom udarca.

Vimbldon
foto: Profimedia

U savremenom tenisu dvoručni bekhend ima više primena, i iako nije toliko lep udarac – svakako je više efektan, jer imate više snage i kontrole u udarcu. Bojim se da igra postaje prebrza za jednoručni bekhend, ali ako loptica ide ka vama brzinom od 140 milja na sat onda lepota nije toliko važna. Ako vidite sa kojom jačinom Alkaraz i Siner udaraju lopticu, ja bih ipak radije da je sačekam mojim dvoručnim bekhendom”, kaže uz osmeh Zverev.

Poručio sam mini – golf set i sa bratovljevom porodicom ga igramo u bašti. Takođe se takmičim u tome i sa mojim fizioterapeutom, koji teško podnosi poraz – u čemu uživam. Van teniskog terena sam kao detence, volim da maštam, da se igram, ne mogu mirno da sedim”, zaključuje na privatnoj noti Zverev pred početak Vimbldona.

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track