SMETA IM NOVAK ĐOKOVIĆ NA VIMBLDONU: U GLAVNOJ ulozi - dežurna MRZITELJKA!
Foto: ELSA / Getty images / Profimedia, EPA Neil Hall

bezobrazno

SMETA IM NOVAK ĐOKOVIĆ NA VIMBLDONU: U GLAVNOJ ulozi - dežurna MRZITELJKA!

Tenis -

Čudo je koliko je nekadašnja trenerka Serene Vilijams i komentatorka za australijski ABC Sports Rene Stabs dosledna u izgradnji svog “hejterskog” brenda teniskog komentarisanja kada jeNovak Đoković u pitanju, koliko je zarobljenik narativa od koga je prosto čudo da i njoj samoj već nije muka.

Rene Stabs
foto: ELSA / Getty images / Profimedia

U poslednjoj “rundi” ovakvih medijskih ispada, na Novakove izjave da se oseća sve bolje iz dana u dan i da mu je namera da na Vimbldonu bude konkurentan za najviša dostignuća, Stabsova na to odgovara sa: “Baksuz!”

Novak Đoković
foto: EPA/NEIL HALL

Uparena ovog puta u podkastu sa Semom Kverijem, koji je primio malo njenog “pelcera”, Novak je kritikovan što je – u suštini – ostao u žrebu bez obzira na njegovo delikatno fizičko stanje. “Igraću prvo kolo, testiraću koleno, pa ako me bude bolelo – to je bilo to”, sažima njegova očekivanja od Novaka Kveri, eventualnu odluku na koju Novak svakako ima pravo.

U prilog Novakovoj odluci svakako ide i to što je istestirao svoje koleno, telo, fizičku I mentalnu pripremu i psihu time što je odigrao niz probnih setova i mečeva protiv Tijafoa, Sinera, Medvedeva (pobedio ga u 2 seta u Harlingemu), Rusuvorija i Runea u tek 3 dana, te će njegov nastup u glavnom žrebu biti sada potpuno opravdan s obzirom na to da je zadovoljan stanjem u svim navedenim aspektima.

Ipak, Novak u žrebu za Stabsovu je “baksuz”, jer je time što ovde figurira kao drugi nosilac “naveo” žreb da u polufinalu ponovo suprotstavi Sinera i Alkaraza, kao što je bio slučaj i na Rolan Garosu. Žarko želi ova žena da penzioniše Novaka, najavljujući “više velikih finala sa ovom dvojicom igrača u njima” kako se Novak bude bližio “kačenju reketa o kiln”. Pritom Stabsova ne komentariše odluku Endija Mareja da se, nedelju dana posle intervencije na kičmi, nađe u žrebu singla i dubla, a da je (nažalost) mnogo izvesnije da “Ser Endija” nećemo videti barem u jednoj od te dve konkurencije nego li obrnuto.

Novak Đoković
foto: EPA/NEIL HALL

Ono što je važnije od “cinizma” Stabsove je odnos u trouglu Siner-Đoković-Alkaraz; “Za mene je velika čast da treniram sa Novakom”, rekao je Janik posle njihovog prebacivanja na Centralnom terenu. “Novak je za mene uvek favorit kada se nalazi u žrebu Vimbldona”, jasan je Alkaraz – sa punim pravom. I da se ovde ne radi isključivo o Novaku govori i to da je braneći šampion iz Španije u mini – krizi posle poraza od domaće nade Drejpera na Kvinsu, a Siner na vrhuncu svog samopouzdanja posle oporavka od poraza u polufinalu Rolan Garosa i povrede kuka osvajanjem turnira u Haleu, što naznake za eventualni rezultat njihovog pretpostavljenog polufinala čini još interesantnijim nego “razglabanje” o tome koliko je “štetno” što njih dvojica neće ukrstiti rekeke baš u finalu na londonskoj lokaciji SW19.

Ali šta zna Stabsova o tome? Ipak, ako gledate na tenis iz levka suženog kompleksima umesto ličnih trijumfa, onda stvari postaju sive i crne, umesto zeleno – bele kao što priliči Vimbldonu. Hvala ti Rene, ali zaobiđi i mene…

Kurir sport / Vuk Brajović

BONUS VIDEO:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track