VUK RAĐENOVIĆ OSVOJIO PRVI PROFESIONALNI TURNIR: Četvrtfinalista juniorskog Rolan Garosa posle 3 sata u finalu savladao Grka
Foto: Privatna arhiva

Dominacija mladog srpskog tenisera u Beogradu

VUK RAĐENOVIĆ OSVOJIO PRVI PROFESIONALNI TURNIR: Četvrtfinalista juniorskog Rolan Garosa posle 3 sata u finalu savladao Grka

Tenis -

Na turniru Player Zone Tennis Academy Open M15 održanom na terenima TK "Crvena Zvezda" učestvovala su 32 mlada tenisera iz celog sveta, a Srbiju je u glavnom žrebu predstavljalo jedanaest tenisera, dok ih je u kvalifikacijama učestvovalo još više od 20.

Bila je žestoka borba u finalu
Bila je žestoka borba u finalufoto: Privatna arhiva

U polufinalu su se našli srpski teniseri Dušan Obradović, Viktor Jovic i najmlađi među njima Vuk Rađenović.

Obradović je izgubio od Grka Ioannisa Xilasa 6:3, 7:5 a Jović od Rađenovića 6:0, 6:3.

Današnje finale, zbog važnosti meča, donelo je borbu sa puno uspona i padova na obe strane. Dobri servisi, duge razmene udaraca, voleji, mamili su aplauze publike. Posle skoro tri sata na beogradskoj šljaci pobedu je odneo Rađenović rezultatom 5:7, 6:4, 6:1.

Vuk Rađenović
Vuk Rađenovićfoto: Privatna arhiva

Vuk je član TK "Partizan" i stipendista Ministarstva za sport. Osvajanjem svog prvog profesionalnog turnira, ovaj perspektivni devetnaestogodišnjak, četvrfinalista juniorskog Rolan Garosa, ušao je među 800 najboljih tenisera sveta.

Inače, dan ranije održano je finale dublova, a pefar su podigli Dušan Obradović i Aleksandar Ljubojević, koji su pobedili čileanski dubl Alejandro Bancalari - Nicolas Villalon Valdes sa 6:7, 7:5, 10:7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track