U KOLENO SU UŠLI INSTRUMENTIMA... Novak otkrio DETALJE hirurške intervencije: Jedno je PRESUDILO da ode na OPERACIJU!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

progovorio

U KOLENO SU UŠLI INSTRUMENTIMA... Novak otkrio DETALJE hirurške intervencije: Jedno je PRESUDILO da ode na OPERACIJU!

Tenis -

Specijalni izveštač Kurira iz Londona, Vuk Brajović

Prošao je i taj dan, možda jedan od najviše anticipiranih u karijeri Novaka Đokovića – u kome je dokazao da su i ovakva sportsko-medicinska čuda moguća pa da posle malo više od 3 nedelje od operacije meniskusa ostvari pobedu bez izgubljenog seta u prvom kolu Vimbldona. Kako je bilo skoro nemoguće u tom periodu razgovarati sa Novakom na bilo koju temu, u delu konferencije za štampu na našem jeziku je bilo zanimljivo čuti kako on poredi situacije posle operacije lakta i meniskusa i šta je odlikovalo period oporavka:

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

“Situacije su drugačije iz prostog razloga jer se radi o drugom delu tela. Imali smo oprečna i različita mišljenja kada je u pitanju bila povreda lakta, dok su za koleno svi ortopedi, hirurzi, doktori opšte medicine – bukvalno svi ljudi sa svih strana sveta koje smo ja ili članovi mog tima kontaktirali tokom tih četiri, pet sati bili apsolutno saglasni sa tim da treba da se operiše i izvadi taj deo meniskusa”, prenosi nam Novak, i dopunjuje: “Upravo zbog te jedinstvenosti svih doktora i njihove saglasnosti sam se brzo odlučio za taj korak. U pitanju je bio invazivan tretman, hirurška intervencija koju zovu artorskopijom gde se u koleno ulazi sa instrumentima, ali je rez tokom takve intervencije mnogo manji nego što je bio za lakat. Ja sam se i posle te operacije lakta prilično brzo vratio, posle šest nedelja sam igrao meč. Doduše, sa laktom je bilo drugačije jer sam osetio da sam posle toga nekoliko meseci imao problem sa tehnikom servisa. Morao sam da promenim pokret, mehaniku i to me je strašno mučilo. Koncepcija igre mi se promenila što za koleno nije slučaj.”

“Osetio sam od prvog dana kada sam krenuo da igram tenis da se tu neke stvari nisu značajno promenile kao što je bio slučaj sa laktom, iako smo postepeno morali da podignemo intenzitet. To je sve ulivalo neku snagu i veru da će proces rehabilitacije kraće da traje i da ću se što pre vratiti na željen nivo što pre, i to se i desilo. Danas sam odigrao dobar meč u odnosu na okolnosti, posle tri nedelje rehabilitacije od povrede kolena – i time sam veoma zadovoljan”, naglašava Đoković.

BONUS VIDEO:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track