ALKARAZ SPREMAN ZA NEZGODNOG AMERIKANCA: Poneću sva svoja oružja na Frica!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

VIMBLDON

ALKARAZ SPREMAN ZA NEZGODNOG AMERIKANCA: Poneću sva svoja oružja na Frica!

Tenis -

Lepu pobedu zabeležio je danas braneći šampion Karlos Alkaraz (7-6 6-2 6-2) protiv Aleksandra Vukića, posle neugodnog prvog seta.

Iako je prošle godine ovde osvojio trofej protiv najneugodnijeg mogućeg protivnika na travi, našeg Novaka Đokovića, čini nam se da Karlitos i dalje uživa u upoznavanju sa najbržom od podloga.

Naredni protivnik – Franses Tijafo – se pohvalio da se “druže” na mrežama, na šta Španac kaže: “Imam odličan odnos sa više igrača “iza scene”, ali na terenu nismo prijatelji.

"Treba biti koncentrisan na sebe, ići na pobedu, kao uvek u tenisu. Franses je sjajan igrač i ličnost, uvek nasmejan, uživa na terenu i van njega, svaki put priredi šou. Igrali smo sjajan meč u polufinalu Ju Es Opena, a tamo je svakako specifično igrati protiv domaćeg igrača. Imao sam šanse da ga dobijem u četiri, ali se ipak sve dobro završilo u petom. Uživaću u ovom meču, ali ću “poneti” sva svoja oružja na njega,” jasan je Alkaraz.

Moja igra na travi je slična onoj iz prošle godine, ali mi se čini da postaje sve bolja. Ako budem pobeđivao mislim da ću ponovo dostići najviši nivo; fizički se odlično osećam i nadam se da ću ovako i nastaviti. Ne osećam previše pritiska što branim trofej ovde, iako je osećaj svakako lep. Još ima dosta da se igra do situacije da se titula zaista brani, pa razmišljam samo o onome što neposredno sledi – mečevima, trenizima, poboljšanjima”, naglašava on.

Servis I ritern mi nisu baš sjajno funkcionisali u prvom meču, a sada je to bilo značajno bolje. Mogao bih bolje da se krećem, iako se osećam sve komfornije na travi. Zadovoljam sam svim udarcima koje sam danas izvodio, ali – kao što kažem – ima još da se radi”, prenosi nam Španac.

Zanimljivo je čuti šta sve Alkaraz nastoji da menja u svom režimu priprema na Vimbldonu…

Nije lako ići rano na spavanje, paziti stalno na ishranu, biti u tenisu 24 sata kako bi bolje igrao. Trudim se da manje koristim telefom, što uopšte nije lako”, smeje se dok ovo priča Karlos. “Ako uspete da ostanete pozitivni, mirni u najtežim situacijama, onda i zaslužujete da pobedite. Ako ste mirniji od vašeg protivnika, bićete i bolji. Trudim se da budem pozitivan i pripremim svoje najbolje udarce za najvažnije trenutke. Jasno mi je da mi je igra bolja ako je sve ono što radim van terena prijatno”, otkriva nam Karlos.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track