NAVIJAČ VREĐAO ĐOKOVIĆA, PA NIJE SMEO DA GA POGLEDA U OČI! Novak objasnio OKRŠAJ s čovekom sa tribina: Prišao mu je, a onda...
Foto: Schreyer / imago sportfotodienst / Profimedia

BEZOBRAZLUK

NAVIJAČ VREĐAO ĐOKOVIĆA, PA NIJE SMEO DA GA POGLEDA U OČI! Novak objasnio OKRŠAJ s čovekom sa tribina: Prišao mu je, a onda...

Tenis -

Tokom meča sa Firnlijem – a posle gubitka trećeg seta - primećen je Novakov razgovor sa sudijom u vezi nekoga iz publike koji se nalazio iza sudijske stolice, a do koga je prišao posle meča da mu se naknadno obrati.

U vezi ponavljajućih situacija nekorektnog ponašanja publike na koje izgleda da sve češće reaguje, Đoković kaže:

"Tačno je, u pitanju je ista osoba na koju sam sudiji skrenuo pažnju tokom meča. Kada sam mu prišao gledao je mobilni telefon i pokušao da izbegne kontakt. Skoro da ne prođe ni jedan meč da se ne dešavaju ovakve nepoželjne situacije, i u 95% slučajeva ja to tolerišem. Navijanje smatram normalnom pojavom, jer ljudi su kupili kartu, imaju slobodu da podržavaju koga god žele i predstavljaju stvari ličnog izbora", rekao je Đoković i dodao:

Novak Đoković
foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

"Međutim, kada neko pređe liniju sportskog ponašanja, ja tu onda reagujem. Takav sam ceo život i takav ću biti do kraja svoje karijere. Neću dozvoliti da mene neko provocira, ponižava, omalovažava. Svakome ću moći da pogledam u oči, i posle da mirno spavam; interesantno je da kada im se suprotstavim, velika većina njih posle samo pogne glavu. Svako je hrabar kada na njemu nije pažnja, i to je sve što imam da kažem oko toga", jasan je Novak.

Kurir sport/Vuk Brajović

Bonus video:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track