TOTALNI ŠOK! OGROMNA POBUNA U TENISU! U centru pažnje - Novak Đoković, mnogi sada PLAČU zbog toga što nisu stali uz SRPSKOG ASA
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

nije im pravo

TOTALNI ŠOK! OGROMNA POBUNA U TENISU! U centru pažnje - Novak Đoković, mnogi sada PLAČU zbog toga što nisu stali uz SRPSKOG ASA

Tenis -

Veliki broj tenisera odlučio je da digne glas protiv ATP zbog toga što najavljene promene u ovom sportu predstavljaju "udarac na njihovu egzistenciju".

O Čemu se radi?

Smanjuje se broj "dublaša" na turnirima tako da je čak 49 tenisera, većina njih iz TOP20 na listi "dublaša", poslala pismo u ATP uz pretnju tužbom.

Plan je bio da se sa primenom pravila počne od Vimbldona, tako da su za sada nova pravila "povučena" iz Hamburga, Gštada, Bastada i Kicbila u julu, prenosi "ITV". Razlog zbog kog je ATP povukao ovu odluku je što veruje da im nisu dovoljno rano najavili takav potez, zbog čega "dublaši" veruju da će se u budućnosti neminovno desiti ova promena, prosto jer je organizacija primetila da nisu dovoljno atraktivni na turnirima.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Prema njihovom mišljenju, uvođenje takvih restrikcija krajem sezone "može da uništi mogućnost velikom broju tenisera da nastave da zarađuju od ovog sporta". Igrači su u pisimu napisali da se čitave sezone donose čudne odluke, opominjući da je ograničenje učesnika igrača dubla udarac na njihovu egzistenciju.

"Radujemo se ukidanju novih restrikcija na turnirima, ako ne budu ukinute, igrači će se posavetovati oko tužbe", poručili su igrači koji su tek 30. juna obavešteni o novim pravilma, samo dve nedelje od njihove implementacije.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Prosto, ATP je primetio da im se "ne isplati" da na turnirima i dubl igrači zarađuju ozbiljan novac, tako da su odlučili da to saseku u korenu, međutim nisu se nadali ovako žestkom odgovoru.

Ovo je samo još jedna u nizu pobuna u tenisu, delom i zbog toga što ostali nisu znali da stanu iza Novaka Đokovića kada je najavio šta će se desiti. Zato se Đoković i povukao sa čela Saveta igrača ATP i osnovao svoju PTPA organizaciju, koja se bori za prava tenisera koji nisu u samom vrhu.

U međuvremenu je to rezultiralo određenim promenama za "singl" igrače, gde će ATP ubuduće izdvajati novac za ne u najboljih 250, međutim očigledno je da je potrebna reforma i u dublu.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track