"KOJI JE REZULTAT?" Alkaraz se JEDVA PROVUKAO do osmine finala Vimbldona - posle meča ga zanimao SAMO FUDBAL (VIDEO)
Foto: Marc Aspland/The Times / News Licensing / Profimedia

GREND SLEM U LONDONU

"KOJI JE REZULTAT?" Alkaraz se JEDVA PROVUKAO do osmine finala Vimbldona - posle meča ga zanimao SAMO FUDBAL (VIDEO)

Tenis -

Branilac titule na londonskom Vimbldonu španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala tog turnira, pošto je pobedio 29. igrača sveta Amerikanca Frensisa Tijafoa posle pet setova, 5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2. Treći teniser sveta pobedio je posle tri sata i 51 minuta.

"Uvek je izazov igrati protiv Fransisa, mnogo je talentovan. Teško je igrati protiv njega i pokazao je to sve još jednom. Zaslužuje da bude u vrh. Nije mi bilo lako da pronađem svoju igru i da se adaptiram, da nađem rešenja. Uspeo sam na kraju", rekao je Alkaras.

Upitan je i šta je sebi rekao pred taj-brejk, kada je bio na ivici. "Imao sa teške trenutke u 4. setu i govorio sam sebi da treba da se borim i razmišljam o sledećem poenu. U taj-brejku sam rekao sebi da moram da napadnem. Kada je tako, obično se završi dobro, po mene tako je i sada bilo", dodao je aktuelni šampion Vimbldona. Osvrnuo se i na meč fudbalera Španije i Frnacuske. "Koji je rezultat? Idem odmah da gledam, da uključim TV i da navijam za Španiju. Nadam se da će biti uspešni", rekao je Alkaras.

On će igrati protiv pobednika meča Italijana Roberta Bautiste Aguta i Italijana Fabija Fonjinija.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track