"KADA TAKO RAZGOVARA SA PUBLIKOM, TO JE ZNAK AROGANCIJE" Novi, brutalan napad na Novaka: Izgledao je veoma blesavo!
Foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

vimbldon

"KADA TAKO RAZGOVARA SA PUBLIKOM, TO JE ZNAK AROGANCIJE" Novi, brutalan napad na Novaka: Izgledao je veoma blesavo!

Tenis -

Srpski teniser, Novak Đoković, je trenutno definitvno tema broj jedan u Engleskoj.

Nakon meča sa Holgerom Runeom, srpski as je brutalno "spustio" londonsku publiku, da bi potom i prekinuo intervju za "BBC".

A sada, svoje viđenje celokupne situacije izneo je Daren Stenton, za kojeg kažu da je "ekspert za govor tela".

"Učinio je od sebe da izgleda prilično blesavo. Kada razgovara sa publikom posle meča, to je znak arogancije i dominacije. Govorio je snishodljivo publici. Izgledao je veoma blesavo u svom intervjuu posle meča", rekao je Stenton i potom dodao:

"U njegovom nedavnom intervjuu za 'BBC', osnovna emocija bila je ljutnja. Primećujete mikro-izraze besa, obrve mu se skupljaju, oči i usne mu se sužavaju i naginje glavu nadole. Osnovno osećanje je bes. Takođe, treptao je najbrže od svih koje sam video u poslednje vreme. To ne znači da laže, ali nivo agresije je porastao sa 0 na 60 za nekoliko milisekundi. Kada novinar postavlja pitanja o navijačima, on se pretvara u Mr. Blinkija (gospodina koji trepće). To je anksioznost, kao i njegov bes, nivo stresa raste, jer trepće kao da mu je nešto u oku i to je njegov znak kada je ljut. Možete takođe da vidite šta radi sa usnama, kako ih uvlači i to je znak samopouzdanja. On je ono što bismo nazvali kinestetična osoba. Kada odgovara, gleda dole udesno kao što rade mnogi sportisti. U njegovom umu, on oseća da je njegov odgovor potpuno opravdan tim ispadom kada je publika skandirala Runeu. Upravo je izgledao blesavo pred globalnom publikom sa pričom koja je postala viralna i izgleda da je bio izneveren pitanjima novinara".

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track