SUŠTINA SVEGA! ĐOKOVIĆ JE I VIŠE NEGO SPREMAN! Pogledajte fotografije nastale dan pred polufinale i sve će vam biti jasno (FOTO)
Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

SNAGA

SUŠTINA SVEGA! ĐOKOVIĆ JE I VIŠE NEGO SPREMAN! Pogledajte fotografije nastale dan pred polufinale i sve će vam biti jasno (FOTO)

Tenis -

Novak Đoković će pokušati da dođe do 10. finala Vimbldona u svojoj karijeri, a na putu do toga mu stoji Lorenco Museti.

Ima srpski teniser sedam titula, a od ukupno 12 odigranih polufinala samo tri puta je poražen.

Ali, nećemo sada o statistici.

Đoković, prema potpuno opravdanom mišljenju mnogih, nije trebalo ni da zaigra u Londonu ove godine zbog komplikovane i teške situacije sa kolenom, a kamoli da dođe u završnicu turnira. Istina, imao je sreće sa žrebom. Najteži meč je, ispostavilo se, bio skoro pa najlakši pošto je Holger Rune osvojio samo devet gemova u četvrtfinalu.

A, onda je Aleks de Minor morao da se povuče sa turnira zbog povrede samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da izađe na Centralni teren zajedno sa Novakom.

Povreda koju je doživeo na Rolan Garosu i hitna operacija koja je usledila svakog drugog tenisera bi odvojila od terena na duži period, ali Đoković se ekspresno oporavio, pa se postavlja pitanje da li je u njegovoj pripremi za Vimbldon u fokusu bilo koleno, ili glava, ako se zna da je i sa 37 godina Srbin fenomen u svakom smislu?

Ne krije, trenutno drugi teniser na svetu, koliko mu je važno da provodi vreme sa porodicom i samo tokom ovogodišnjeg Vimbldona je više puta govorio o tome.

Pa, kada se pogledaju fotografije koje su nastale na treningu dan pred polufinalni meč, deluje da je Novak i više nego spreman za polufinale, verujemo i za polufinale, a onda i za Olimpijske igre...

1 / 11 Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track