HRVAT NIKADA NIJE KRIO DA NE VOLI ĐOKOVIĆA: Sada je otišao korak dalje, evo šta je rekao o Novaku!
Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

otvoren animozitet

HRVAT NIKADA NIJE KRIO DA NE VOLI ĐOKOVIĆA: Sada je otišao korak dalje, evo šta je rekao o Novaku!

Tenis -

Ivan Ljubičić, nekadašnji teniser iz Hrvatske rođen u Banjaluci, nikada nije krio animozitet prema Novaku Đokoviću.

Ivan Ljubičić
foto: Profimedia

Ovaj put, Ivan Ljubičić je otišao korak dalje, komentarišući poslednja dešavanja na Vimbldonu vezana za Novaka Đokovića. Ogromna većina medija, teniskih analitičara i tenisera osudila je ponašanje publike na grendslemu u Londonu prema najboljem teniseru svih vremena.

Većina, ali ne i Ivan Ljubičić, koji "ne vidi nikakvu logiku" u svađi Novaka sa publikom na centralnom terenu posle meča sa Holgerom Runeom. Srbin danas u 17.30 sati igra polufinale Vimbldona protiv Lorenca Musetija, posle tri slobodna dana, jer mu je Australijanac Aleks De Minor predao meč pred četvrtfinale.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ivan Ljubičić bio je solidan teniser, a najviše je ostao upamćen kao trener Rodžera Federera, mada se ni na tom mestu nije mnogo zadržao.

- Čuo sam ranije da fanovi Runea slave na taj način. Ako su to uradili da iznerviraju Noleta, to je nešto što su već činili. Pa, ne znam... Video sam mnogo ljudi koji pokušavaju da odvuku pažnju Noletu na mnogo različitih načina - rekao je Ivan Ljubičić za Sky Sports Italija i nastavio:

- Ovo je originalan način, jer ne vidim nikakvu logiku da slavimo zviždanjem kada igrač postigne poen. Ali on (Novak Đoković op.a.) je to protumačio na svoj način, koristeći celu stvar da bi imao više koncentracije.

Novak Đoković
foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle toga, Ivan Ljubičić je malo spustio lopticu.

- Ali moramo da razgovaramo o njegovom meču, mislim da to treba da se kaže. Savršen tenis. Ako je ovo bio test za razumevanje stanja njegovog tela, apsolutno možemo reći da je Novak tu - pokušao je da se izvadi Ljubičić.

Kurir sport

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track