Goreće u Londonu! Ovaj glagol možda najtačnije opisuje ono što će se desiti danas od 15.00 na "Centralnom terenu" u Londonu gde će se u finalu Vimbldona sastati Novak Đoković iKarlos Alkaraz.

Duel koji su mnogi priželjkivali i nastavak jednog novog rivalstva koje se stvara u eri nakon Nadala i Federera. Srpski teniser na neverovatan način uspeo je da se oporavi od povrede kolena ida spektakularnim tenisom pokaže svima da je to prošlost. Kada je reč o Alkarazu i on je poput Srbina igrao fantastično i slobodno može da se kaže da su u finalu dva igrača koja su pokazala najviše.

Pored toga opšte je poznato kakav odnos imaju njih dvojica i koliko imaju poštovanja jedan za drugog. Zbog toga meč će dodatno dobiti na težini, jer se sastaju dva velika prijatelja.

profimedia0889264611.jpg
HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia 
foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Ovo će ujedno biti njihov šesti međusobni duel, a do sada Srbin vodi sa 3:2. Poslednji susret odigrali su na Završnom Mastersu krajem prošle godine kada je bolji bio Nole, ali se svi sećaju prošlogodišnjeg finala Vimbldona kada je momak iz Mursije posle pet setova savladao Đokovića.

Upravo je na prethodne duele podsetio Španac u izjavi pre meča.

- Svi znaju ko je Đoković. Mnogo puta je igrao finale Grend slema i osvojio mnogo puta. Prošle godine je bio veoma težak duel. Bio sam na mukama, moram reći. Ali, znam kako je igrati protiv Đokovića. Igrali smo nekoliko puta na Grend slemovima, finala ili na Mastersima. Znam šta moram da uradim - jasan je Alkaraz.

profimedia0889342235.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ni Novak nije štedeo reči hvale na račun trostrukog osvajača Grend slema.

- On je sjajan primer nekoga ko kao mlad igrač ima lepo izbalansiran život van terena, sjajna porodica, velika harizma, osmehuje se, ljudi ga vole, on je najbolji 21-godišnjak koga smo videli u sportu.. Osvojiće mnogo još Grend slemova, možda ne ovaj, ali u budućnosti, kada se penzionišem za jedno 15 godina - šalio se Novak.

Ono što je zanimljivo kada je u pitanju ovaj duel jeste da se igra 14.jula. Na današnji dan pre 5 godina Novak je na istom mestu igrao onaj kultni meč sa Federerom. Slavio je tada Novak u pravom "maratonskom" meču, koji je trajao gotovo pet sati sa 3:2, a posebno je zanimljivo što je sva tri seta Srbin dobio kroz taj-brejk. Nadamo se da će biti isti scenario i identičan ishod kao pre pet godina.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir Australijan open, atmosfera, tenis